Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Léto je nepochybně spojeno s úrodou ovoce i zeleniny z našich zahrádek, proto se můžeme pustit do zavařování, které prodlouží trvanlivost všech vypěstovaných plodin. Poradíme, jak správně sklenice zavařit.

Mnohé plody, které se urodily ve velké míře, jsou ideální k zavaření do sklenic - tím si tyto pochoutky můžeme uskladnit na zimní měsíce. Nejčastěji zavařujeme různé druhy ovoce a také okurky či cukety do sladko-kyselého nálevu.

Jak poznat správně zavařené sklenice

Zavařit můžeme prakticky jakékoliv ovoce i zeleninu. Pokud nemáme k dispozici zavařovací hrnec, zvládneme to snadno i pomocí trouby.

  • Správně zavařené sklenice poznáme tak, že mají víčka vypouklá směrem dovnitř. Dostatečný podtlak zajistíme tím, že sklenice po zavaření otočíme na pár minut dnem vzhůru.
  • Při poklepání na víčko by se neměl ozvat dutý zvuk. Pokud se tak stane, je třeba sklenici opětovně zavařit nebo obsah co nejdříve zkonzumovat.

Pojďte podle videoreceptu zpracovat úrodu třešní zavařením ve sklenicích v troubě, tato pochoutka se vám v zimním období bude hodit jako báječná příloha k obědu. 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli