Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak poznat zralou dýni? Dobře vyzrálá dýně má dlouhou trvanlivost, při správném skladování vydrží až do jara
Zdroj: Unsplash

Zralá dýně je velmi trvanlivá a vydrží při dobré péči a správném skladování až do jara. Dýně, které nejsou dostatečně vyzrálé, spotřebujeme raději co nejdříve, protože nemůžeme čekat, že se nezačnou kazit. Poradíme, jak poznat správně zralou dýni.

Dýně jsou výbornou zeleninou, která najde v naší kuchyni mnoho způsobů uplatnění. Když máme doma zásobu dýní, budeme mít stále co vařit.

Jak poznat zralou dýni

Správně vyzrálou dýni poznáme snadno. Pomůže nám všímat si několika poznávacích znaků:

  1. Zralá dýně má pevnou stopku, která již začíná dřevnatět.
  2. Slupka je také pevná, matná a sytě vybarvená.
  3. Velikost plodů je přiměřená.
  4. Při poklepu zní dýně dutým zvukem.

Z dýní můžeme vařit oblíbenou polévku nebo pyré, zapékat je, grilovat, péct i smažit. Připravujeme z nich pomazánky a koláče. Mnoho další skvělé dýňové inspirace nabízí náš receptář.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky