Jak pražit lískové oříšky? S našimi tipy budete mít v mžiku hotovo
Lískové oříšky jsou skvělým zásobitelem energie, podporují činnost celého těla a zlepšují paměť. Využijete je do krémů, dezertů, ale také do cukroví nebo müsli. Zvlášť chutné jsou v kombinaci s čokoládou.
Pražené lískové oříšky jsou skvělou ingrediencí k přípravě nejrůznějších drobenek, podtrhnou chuť mnoha druhů cukroví, ale také jsou dokonalou náplní čokoládových pralinek. Pražením ořechů docílíte zvýraznění jejich chuti i vůně. Poradíme, jak připravit tuto delikatesu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak pražit lískové ořechy
Žádné obavy, s našimi tipy budete mít během pár minut hotovo:
- Předehřejte troubu na 200 °C s horním a spodním ohřevem (bez horkovzduchu), poté do ní vložte plech vyložený pečicím papírem, na který jste vysypali jádra lískových oříšků.
- Nechte v troubě pražit po dobu 5–10 minut. Během pečení je několikrát promíchejte. Po celou dobu je hlídejte, připálení může nastat velmi rychle.
- Poté je vsypte do utěrky, zabalte je a pořádně promněte rukama, abyste z nich odstranili slupky.
- Na pánvi lze ořechy pražit po dobu 10–20 minut na mírném plamenu s jejich občasným promícháním.
- TIP: K pražení i následnému strouhání vybírejte pouze čerstvé ořechy, ty déle skladované mohou lehce žluknout. Se strouháním vám pomůže nejen struhadlo.
Do jakých pokrmů využíváte lískové ořechy vy? Pochlubte se nám v komentářích a mimo jiné si můžete zkusit připravit delikátní vosí hnízda podle našeho videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Velký přehled struhadel: Kolik stojí to na hranolky, kolik elektrické a co zvládne struhadlo multifunkční
Jak na tradiční Masarykovo cukroví? Dokonalému výsledku prospěje namočení ořechů i odležení těsta, pak bude chuť božská
Jak nastrouhat či nasekat ořechy? Vsaďte na kuchyňského robota nebo ostrý nůž
Komentáře