Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak pražit lískové oříšky? S našimi tipy budete mít v mžiku hotovo
Zdroj: Pixabay, neelam279

Lískové oříšky jsou skvělým zásobitelem energie, podporují činnost celého těla a zlepšují paměť. Využijete je do krémů, dezertů, ale také do cukroví nebo müsli. Zvlášť chutné jsou v kombinaci s čokoládou.

Pražené lískové oříšky jsou skvělou ingrediencí k přípravě nejrůznějších drobenek, podtrhnou chuť mnoha druhů cukroví, ale také jsou dokonalou náplní čokoládových pralinek. Pražením ořechů docílíte zvýraznění jejich chuti i vůně. Poradíme, jak připravit tuto delikatesu.

Jak pražit lískové ořechy

Žádné obavy, s našimi tipy budete mít během pár minut hotovo:

  • Předehřejte troubu na 200 °C s horním a spodním ohřevem (bez horkovzduchu), poté do ní vložte plech vyložený pečicím papírem, na který jste vysypali jádra lískových oříšků.
  • Nechte v troubě pražit po dobu 5–10 minut. Během pečení je několikrát promíchejte. Po celou dobu je hlídejte, připálení může nastat velmi rychle.
  • Poté je vsypte do utěrky, zabalte je a pořádně promněte rukama, abyste z nich odstranili slupky.
  • Na pánvi lze ořechy pražit po dobu 10–20 minut na mírném plamenu s jejich občasným promícháním.
  • TIP: K pražení i následnému strouhání vybírejte pouze čerstvé ořechy, ty déle skladované mohou lehce žluknout. Se strouháním vám pomůže nejen struhadlo.

Do jakých pokrmů využíváte lískové ořechy vy? Pochlubte se nám v komentářích a mimo jiné si můžete zkusit připravit delikátní vosí hnízda podle našeho videoreceptu. Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky