Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní sezóna odstartovala a k ní neodmyslitelně patří také letní grilování masa, uzenin či zeleniny. Lahodná vůně kouře se line zahrádkami a láká nás k přípravě chutné večeře s naší rodinou či přáteli.

Nastala pravá chvíle vytáhnout gril do zahrady k přípravě báječné večeře pro rodinu. Velmi často grilujeme maso, klobásy a špekáčky či zeleninu a ryby. Ovšem stékající omastek se snadno připéká na roštu a nás poté čeká nemilá práce v podobě čištění.

Jak předejít znečištění grilu

Abychom se vyhnuli zdlouhavému čištění grilu, můžeme podniknout tyto kroky:

  1. Maso i uzeniny se nedotknou roštu v případě, že využijeme alobalové misky či tácky na grilování. Připravované pokrmy pak neušpiní rošt a přesto budou chutnat a vonět dokonale. Navíc si usnadníme práci s čištěním, jelikož misky po použití vyhodíme.
  2. Prostor kolem grilu udržíme v čistotě, když budeme nástroje pokládat vždy do misky či talíře na odkládacím stolku.
  3. Na grilovacím roštu se nebudou příliš usazovat připáleniny, pokud ho před grilováním potřeme štětcem namočeným v rostlinném oleji.

Pokud dumáte nad tím, co připravit k večeři, máme pro vás tip na dokonalou grilovanou krkovičku naloženou v marinádě, která voní po bylinkách a česneku.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více