Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak přidat zakysanou smetanu do omáčky či polévky, aby se nesrazila. Vyzkoušejte malý trik našich babiček
Zdroj: Pixabay

Husté omáčky nebo polévky získají tu pravou jemnou a lahodnou chuť teprve vmícháním zakysané smetany. Jak na to, abychom v horké tekutině smetanu rozmíchali beze zbytku?

Polévky nebo omáčky, které zjemníme a dochutíme vmícháním zakysané smetany, získají lahodnou chuť. Jak nebo kdy zakysanou smetanu vmíchat, aby se v horkém pokrmu nesrazila a s polévkou (omáčkou) se beze zbytku spojila? Je to velmi snadné a věděly to už naše babičky.

Jak přidat zakysanou smetanu

Postup je jednoduchý i pro naprosté začátečníky.

  • Zakysanou smetanu přidáváme do vařeného pokrmu až zcela nakonec.
  • Do menší misky z hrnce odebereme dvě naběračky vřelé polévky (omáčky).
  • K ní přidáme všechnu zakysanou smetanu a lžící ji v polévce (omáčce) velmi dobře rozmícháme.
  • Hned potom vlijeme obsah misky zpět do hrnce s polévkou (omáčkou) a promícháme.

Inspiraci na výborné smetanové omáčky najdete v našem receptáři.

 

Komentáře

zujali: budu ráda, když se vám osvědčí :-K

Děkuji za typ

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky