Jak připravit americké brambory? Zkuste je netradičně upéct v ochucené tatarce
Americké brambory se řadí mezi nejoblíbenější přílohy k masu. Brambory se nakrájí na měsíčky, okoření a dají se upéct do trouby dozlatova. V našem receptu se ke koření přidává netradiční ingredience, která by vás možná ani nenapadla.
Ať už připravujete maso na grilu, pánvi či v troubě, americké brambory jsou vhodnou přílohou. Stejně tak se hodí k vegetariánským pokrmům, jako je například smažený sýr či tofu placičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit americké brambory
Na tři porce si připravte: 600 g brambor, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžičku uzené papriky, rostlinný olej a sůl.
- Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na měsíčky. Namočte na čtvrt hodiny do studené vody.
- Mezitím ve větší míse smíchejte tatarskou omáčku s uzenou paprikou, špetkou soli a lžící oleje.
- Nakrájené brambory vyjměte z vody a osušte. Přemístěte je do mísy s tatarkovou směsí a promíchejte tak, aby byly všechny brambory obalené.
- Plech vyložte pečicím papírem a lehce ho potřete olejem. Vsypte brambory a pečte na 200 °C zhruba 35 až 40 minut.
Tatarku v receptu můžete samozřejmě vynechat a brambory pouze okořenit. Ale vyzkoušejte to s ní, tatarka oblíbené příloze dodá novou chuť.
Komentáře