Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Americké brambory se řadí mezi nejoblíbenější přílohy k masu. Brambory se nakrájí na měsíčky, okoření a dají se upéct do trouby dozlatova. V našem receptu se ke koření přidává netradiční ingredience, která by vás možná ani nenapadla.

Ať už připravujete maso na grilu, pánvi či v troubě, americké brambory jsou vhodnou přílohou. Stejně tak se hodí k vegetariánským pokrmům, jako je například smažený sýr či tofu placičky.

Jak připravit americké brambory

Na tři porce si připravte: 600 g brambor, 2 lžíce tatarské omáčky, 1 lžičku uzené papriky, rostlinný olej a sůl.

  • Brambory ve slupce omyjte a nakrájejte na měsíčky. Namočte na čtvrt hodiny do studené vody.
  • Mezitím ve větší míse smíchejte tatarskou omáčku s uzenou paprikou, špetkou soli a lžící oleje.
  • Nakrájené brambory vyjměte z vody a osušte. Přemístěte je do mísy s tatarkovou směsí a promíchejte tak, aby byly všechny brambory obalené.
  • Plech vyložte pečicím papírem a lehce ho potřete olejem. Vsypte brambory a pečte na 200 °C zhruba 35 až 40 minut

Tatarku v receptu můžete samozřejmě vynechat a brambory pouze okořenit. Ale vyzkoušejte to s ní, tatarka oblíbené příloze dodá novou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky