Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arménský chléb lavaš je často přirovnávaný k palačince nebo tortille. Chuťově je neutrální, a proto se skvěle hodí k různým masovým i zeleninovým směsím, nebo také k ochuceným jogurtům. Chutná i jen tak, potřený medem.

Nekynuté chlebové placky lavaš se mimo jiné skvěle hodí k nejrůznějším pomazánkám a dipům, zabalit do nich lze např. i kousky grilovaného masa nebo sýru, fantazii se meze nekladou. A jak placky připravit? To se dozvíte na následujících řádcích.

Jak připravit arménský lavaš

Příprava těchto placek je natolik snadná, že už žádné podobné nikdy nekoupíte:

  1. Potřebujete jen minimum ingrediencí: 195 g hladké mouky, 360 ml vody, ½ lžičky soli a olivový olej k potření pánve.
  2. Z mouky, vody a soli vymíchejte těsto. Nelekejte se, je řídké, ale přesně takto má vypadat, je podobné tomu palačinkovému.
  3. Na rozehřátou pánev potřenou trochou oleje vlijte menší naběračku těsta a jemnými pohyby ruky, ve které držíte pánev, ho rovnoměrně rozprostřete po celém jejím povrchu.
  4. Při střední teplotě opékejte placky do zlatavé barvy. Poté je můžete nechat chvíli odpočinout přikryté vlhkou utěrkou (namočte ji do studené vody a následně řádně vyždímejte), aby chlebové placky zůstaly vláčné.
Ať už se rozhodnete tyto chlebové placky přikusovat k hlavnímu jídlu nebo do nich budete balit slané či sladké náplně, rozhodně neprohloupíte.
Vyzkoušejte lavaš s náplní s kuřecím masem, jejíž přípravou vás provede videorecept níže:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky