Jak připravit bedly na kmíně? Stačí jen pár surovin a houbová pochoutka je na světě
Podzimní počasí houbám přeje. Krom hřibů patří k těm nejoblíbenějším darům lesa také bedly. Vysoké ladné dámy, schovávající se za kropenatým kloboukem, jsou chuťově velmi jemné a křehké. Připravte si je s námi.
Sezóna hub zdaleka ještě nekončí, a tak z lesa nosíme další a další košíky jedlých hub. Použít je můžeme do nejrůznějších pokrmů, mrazit je, ale také usušit na později. Bedly na kmíně patří k oblíbeným pochoutkám - a jak na jejich přípravu?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit bedly na kmíně
Touto jednoduchou pochoutkou oslníte každého milovníka hub. K přípravě vám postačí pouze bedly, drcený kmín, sůl a sádlo. Pojďme na to.
- Bedly řádně očistěte a nakrájejte na stejně velké kostičky (asi 3x3 cm) nebo na plátky či proužky, podle vašich preferencí.
- Dostatečné množství sádla rozehřejte na pánvi. Pokud nemáte sádlo po ruce, skvěle poslouží také máslo, chuť bedel bude ještě o poznání jemnější.
- Do rozpáleného tuku vhoďte připravené bedly, okořeňte je kmínem a solí.
- Bedly následkem osolení pustí šťávu, restujte je tedy na mírném plamenu, dokud se tekutina nezredukuje.
- Hotové bedly podávejte s čerstvým, nejlépe domácím pečivem.
Znáte další jednoduché postupy k přípravě hub? Podělte se s námi v komentářích, budeme se těšit. Pokud přece jen máte raději videorecepty než recepty psané, můžete zhlédnout postup přípravy těchto lahodných bedel na kmíně na videu níže:
Komentáře