Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní počasí houbám přeje. Krom hřibů patří k těm nejoblíbenějším darům lesa také bedly. Vysoké ladné dámy, schovávající se za kropenatým kloboukem, jsou chuťově velmi jemné a křehké. Připravte si je s námi.

Sezóna hub zdaleka ještě nekončí, a tak z lesa nosíme další a další košíky jedlých hub. Použít je můžeme do nejrůznějších pokrmů, mrazit je, ale také usušit na později. Bedly na kmíně patří k oblíbeným pochoutkám - a jak na jejich přípravu?

Jak připravit bedly na kmíně

Touto jednoduchou pochoutkou oslníte každého milovníka hub. K přípravě vám postačí pouze bedly, drcený kmín, sůl a sádlo. Pojďme na to.

  1. Bedly řádně očistěte a nakrájejte na stejně velké kostičky (asi 3x3 cm) nebo na plátky či proužky, podle vašich preferencí.
  2. Dostatečné množství sádla rozehřejte na pánvi. Pokud nemáte sádlo po ruce, skvěle poslouží také máslo, chuť bedel bude ještě o poznání jemnější.
  3. Do rozpáleného tuku vhoďte připravené bedly, okořeňte je kmínem a solí.
  4. Bedly následkem osolení pustí šťávu, restujte je tedy na mírném plamenu, dokud se tekutina nezredukuje.
  5. Hotové bedly podávejte s čerstvým, nejlépe domácím pečivem.

Znáte další jednoduché postupy k přípravě hub? Podělte se s námi v komentářích, budeme se těšit. Pokud přece jen máte raději videorecepty než recepty psané, můžete zhlédnout postup přípravy těchto lahodných bedel na kmíně na videu níže:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky