Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lahodné bramborové placky, které voní po majoránce a česneku, miluje každý z nás již od dětství. Když je navíc spojíte s masovou směsí, vykouzlíte během chvilky báječný pokrm pro malé i velké strávníky.

Smažené bramboráky jsou tradiční pochoutkou z brambor, k jejich ochucení se používá česnek a majoránka, nejlepší jsou čerstvě usmažené a křupavé. Z bramboráků s masovou směsí vykouzlíte pokrm, který zasytí a zároveň potěší chuťové buňky.

Jak připravit bramborák s masem

Na masovou směs budete potřebovat

  1. Nejprve oloupejte a nakrájejte nadrobno obě cibule, které poté osmahnete na sádle.  Po zesklovatění přidejte nakrájené maso a orestujte.
  2. Maso okořeňte podle chuti, přidejte nakrájené papriky a ještě chvíli restujte.
  3. Dále přidejte hořčici, kečup, kolečka pórku a také utřený česnek. Podle chuti můžete přidat i nakrájenou chilli papričku, lehce směs podlijte vodou a poduste.
  4. V mezičase si připravte těsto na bramboráky. Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, dále přidejte vejce, strouhanku, utřený česnek, koření podle chuti a mléko, aby vzniklo polotuhé těstíčko. Poté ve vyšší vrstvě oleje usmažte větší bramborákové placky.
  5. Jakmile je maso měkké a šťáva zredukovaná do potřebné hustoty, je čas přimíchat čerstvě nasekané bylinky podle vlastní chuti a případně směs dochutit.
  6. Hotovou směs podávejte na bramborákové placce.

Masová směs s bramborákem je ideální pokrm k obědu i k večeři. Připravit těstíčko na bramboráky zabere doslova pár minut a příprava je velmi snadná. Víte už, proč přidávat do těsta mléko

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky