Jak připravit bramborovou pomazánku na obložené chlebíčky. Tento retro recept si zamilujete
Brambory jsou snadno dostupné a levné, zároveň pomazánky krásně odlehčí a nastaví. Máme pro vás recept na pomazánku, která chutí připomíná bramborový salát a výborně se hodí jako základní "podmazová" pomazánka na chlebíčky i jednohubky.
Pomazánky s bramborami jsou výborným řešením, čím namazat chlebíčky, než je ozdobíme např. plátkem šunky, sýru, vajíčka a kyselé okurky. Jedná se tedy o klasické chlebíčky, jak je máme rádi. Brambory vaříme ve slupce a do pomazánek je dáváme až po vychladnutí a oloupání. Nastrouháme je a smícháme s dalšími surovinami podle zvolených receptů. Jedná se především o vařená vajíčka, kyselou okurku, uzeninu, hořčici a majonézu nebo zakysanou smetanu.
Pikantní bramborové pomazánky
Z brambor můžeme připravovat i další pomazánky jiného typu, které se sice dají také použít na chlebíčky, ale úplně nejlepší jsou na topinky. K ochucení těchto pomazánek z nastrouhaných brambor použijeme především rajský protlak, hořčici, mletou papriku (sladkou i pálivou), worcester nebo sójovou omáčku a třený česnek. Další suroviny a postup jsou uvedeny u konkrétních receptů.
Bramborová pomazánka na chlebíčky
Z našeho receptáře jsme pro vás vybrali jednoduchou a oblíbenou pomazánku, která dá vašim chlebíčkům výbornou chuť.
- Podle základního rozpisu potřebujeme 6 brambor, 2 vajíčka, 200 g pomazánkového másla, 50 g taveného sýra typu Apetito, 150 g majonézy, 3 kyselé okurky, 150 g měkkého salámu, 1–2 stroužky česneku, hořčici a sůl.
- Brambory uvaříme a po vychladnutí je oloupeme.
- Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
- Brambory, vejce a okurky nastrouháme najemno, salám nahrubo.
- Vše promícháme s ostatními surovinami včetně utřeného česneku. Pomazánka bude ale výborná i bez česneku. Dochutíme solí.
- Pomazánku použijeme k potírání plátků chlebíčkové veky. Pak již chlebíčky dozdobíme podle vlastní fantazie.
Pomazánku připravíte snadno a rychle podle následujícího videa:
A jak připravujete bramborovou pomazánku vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Domácí majonézu podle našich rad připravíte snadno, rychle a spolehlivě. Zdánlivě náročný úkol zvládnou i začátečníci
Jak dlouho vydrží vejce natvrdo v lednici i mimo ni? Poradíme, jak nejlépe vajíčka skladovat
Česnek v naší kuchyni: Jak ho správně používat při vaření, abychom z něho měli co největší užitek
Komentáře