Jak připravit bruschettu? Tento italský předkrm si vás získá svěží kombinací chutí
Italská bruschetta se podává jako předkrm či lehká svačina už po mnoho staletí. Do křupava opečený plátek chleba, osvěžující chuť čerstvých rajčat spolu s kořením a česnekem, to vás okamžitě navnadí na další chody.
Příprava těchto italských topinek s rajčaty je opravdu rychlá a snadná, navíc není potřeba většího množství ingrediencí, i proto se bruschetty těší velké oblibě. Připravte si s námi tento vynikající předkrm, který se hodí i jako chuťovka k vínu.
Mohlo by vás zajímat
Jak připravit italskou bruschettu
S námi si tento chutný předkrm připravíte během malé chvilky a přesto zabodujete:
- Na bruschettu potřebujete bagetu či světlý chléb, rajčata, bazalku, česnek, sůl, pepř, olivový olej a parmezán.
- Rajčata nakrájejte na menší kostičky, přidejte k nim nadrobno posekanou bazalku, osolte a opepřete.
- Ke směsi přidejte prolisovaný česnek podle chuti a pár kapek olivového oleje. Nechte v lednici vychladit.
- Bagetu nebo světlý chléb nakrájejte na plátky (krajíce) a následně je na grilu, pánvi nebo v topinkovači nechte opéct do křupava.
- Na každý kousek pečiva navrstvěte rajčatovou směs, posypte najemno nastrouhaným parmezánem a ozdobte celými lístky bazalky.
Za zkoušku stojí také hrášková bruschetta s kozím sýrem a hruškou, která vás nadchne nevšední kombinací chutí. Klasiku v podobě bruschetty s rajčaty si můžete připravit podle našeho videoreceptu, který vás s lehkostí provede celým postupem:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 18 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Přečtěte si Zobrazit více
Česnek - nepostradatelný pomocník v kuchyni s bohatou historií
Oblíbená španělská snídaně ze staršího pečiva: Opečený chléb potřený olivovým olejem a rajčaty je levná delikatesa
Pečeme s Ivou: Světlé a nadýchané pšenično-žitné bagety, které si zamilujete na první zakousnutí
Komentáře