Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italská bruschetta se podává jako předkrm či lehká svačina už po mnoho staletí. Do křupava opečený plátek chleba, osvěžující chuť čerstvých rajčat spolu s kořením a česnekem, to vás okamžitě navnadí na další chody.

Příprava těchto italských topinek s rajčaty je opravdu rychlá a snadná, navíc není potřeba většího množství ingrediencí, i proto se bruschetty těší velké oblibě. Připravte si s námi tento vynikající předkrm, který se hodí i jako chuťovka k vínu.

Jak připravit italskou bruschettu

S námi si tento chutný předkrm připravíte během malé chvilky a přesto zabodujete:

  1. Na bruschettu potřebujete bagetu či světlý chléb, rajčata, bazalku, česnek, sůl, pepř, olivový olej a parmezán.
  2. Rajčata nakrájejte na menší kostičky, přidejte k nim nadrobno posekanou bazalku, osolte a opepřete.
  3. Ke směsi přidejte prolisovaný česnek podle chuti a pár kapek olivového oleje. Nechte v lednici vychladit.
  4. Bagetu nebo světlý chléb nakrájejte na plátky (krajíce) a následně je na grilu, pánvi nebo v topinkovači nechte opéct do křupava.
  5. Na každý kousek pečiva navrstvěte rajčatovou směs, posypte najemno nastrouhaným parmezánem a ozdobte celými lístky bazalky.

Za zkoušku stojí také hrášková bruschetta s kozím sýrem a hruškou, která vás nadchne nevšední kombinací chutí. Klasiku v podobě bruschetty s rajčaty si můžete připravit podle našeho videoreceptu, který vás s lehkostí provede celým postupem: