Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit křupavé cibulové kroužky? Fantastické pohoštění vás nadchne
Zdroj: TopRecepty.cz

Cibulové kroužky jsou chutnou pochoutkou k pivu nebo vínu. Podávejte je s různými dipy nebo jen tak samotné. Záleží pouze na vás, v jakém druhu těsta se je rozhodnete obalit a co vám nejvíce zachutná.

Tato americká pochoutka je velmi snadná na přípravu a nestojí vás skoro nic. Můžete ji podávat jen tak na zobání při posezení s přáteli nebo jako přílohu, stejně jako hranolky či krokety. Hodí se k ní různé dipy z majonézy či kečupu.

Různé druhy obalování

Jaké zvolit těstíčko? Můžete si vybrat. Nakrájejte cibuli na kolečka, obalte v těstíčku a smažte na rozpáleném oleji.
  • Pivní těstíčko: Základem je pivo, mléko, hladká mouka a vejce.
  • Pikantní těstíčko s  bylinkami: Vytvoříme ze zakysané smetany, vejce, hořčice a koření. Hodí se i pro pečení v troubě. Kroužky na závěr obalte v drcených kukuřičných lupíncích.
  • Klasický trojobal: Hladká mouka, vejce a strouhanka nikdy nezklamou a cibulové kroužky budou famózní.

Tip: Obalování vám usnadní vychytávka. Malé množství kroužků cibule dejte do igelitového sáčku nebo uzavíratelné krabičky, ve kterých máte hladkou mouku, poté i strouhanku. Řádně uzavřete a zatřepejte. Cibulové kroužky budou hned obalené.

Můžete si připravit i zdravější variantu a cibulové kroužky dát péct na pečicí papír do trouby. Jaké ze zvolených těstíček máte nejraději? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své tipy v komentáři pod článkem.

Komentáře

Další tipy a triky