Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulovou jíšku do lednice využijete při vašem vaření velmi často. Ať už do omáček a hustých polévek, nebo k zahuštění šťáv k masu. Kupujete drahé jíšky v obchodě, protože je to jednodušší? Odteď si s naším videonávodem připravíte svou domácí cibulovou jíšku vždy do zásoby.

Cibulová jíška dodá vašemu pokrmu nejen krásnou barvu, ale také výraznou cibulovou chuť. K přípravě potřebujete jen chviličku, ale výsledek vám ušetří mnoho času. Cibule slouží jako základ mnoha jídel, proto ji máte určitě doma celoročně a používáte ji téměř každý den.

Jak připravit cibulovou jíšku

Naučíme vás, jak postupovat, abyste se stali mistry v přípravě jídel s cibulovým základem. Potřebujete pouze sádlo, samozřejmě cibuli a hladkou mouku.

  1. Dvě velké cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. V pánvi rozehřejeme sádlo a přidáme cibuli, kterou restujeme dozlatova
  3. Stále hlídáme, aby se cibule nespálila a nezhořkla.
  4. Jakmile získá cibule správnou barvu, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání smažíme přibližně 6–8 minut.
  5. Cibulovou jíšku odstavíme z plotýnky a při občasném promíchání necháme vychladnout.
  6. Přendáme do uzavíratelných sklenic a uložíme do lednice.

Cibulovou jíšku přidáváme během vaření do horkého pokrmu, a to rovnou studenou z lednice.

Podívejte se na kompletní recept na cibulovou jíšku. Jak zahušťujete své pokrmy vy? Na vaši odpověď se budeme těšit v komentářích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky