Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jistě jsme si každý mohl všimnout, že je sezóna cuket v plném proudu a oblíbené plody rostou jako divé, proto se je snažíme zužitkovat různými způsoby. Od zavařování s okurkovým nálevem až po vláčné moučníky.

Cuketa je velmi oblíbená surovina v kuchyni pro svoji všestrannost, připravíme z ní lahodný oběd i sladký moučník ke kávě. Je to také díky tomu, že je chuťově poměrně nevýrazná a snadno na sebe navazuje různé vůně a chutě.

Jak udělat cuketové karbanátky

K rychlému obědu připravíme tyto suroviny

  1. Cuketu nejprve omyjeme a poté nastrouháme na hrubém struhadle včetně slupky. Směs osolíme, přidáme vločky a necháme odpočívat zhruba 20 minut. Zůstane-li po odležení voda, odebereme ji.
  2. Nyní nastrouháme hermelín na hrubém struhadle a přidáme ke směsi s cuketou spolu s ostatními surovinami. Další suroviny - mouka, koření, vejce, cibulka a také utřený česnek.
  3. Vypracujeme směs, ze které tvoříme karbanátky. V případě, že by byla směs více řídká, přisypeme strouhanku.
  4. Vytvarovaný karbanátek obalíme ve strouhance a smažíme dozlatova z obou stran.

Jak připravit tento výtečný a rychlý oběd poradí i názorný videorecept. Cuketové karbanátky chutnají skvěle s uvařenými brambory a domácí tatarskou omáčkou.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Naposledy jste si prohlédli