Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy jsou jednoznačně po generace nejoblíbenějším moučníkem. Prostý kakaový korpus doplněný svěžím tvarohovým krémem a na závěr politý čokoládovou polevou nám dokáže učarovat svou chutí. Poradíme, jak připravit cuketové Míša řezy.

Inspirací k tomuto lahodnému moučníku se stal legendární tvarohový nanuk. Míša řezy zkoušíme různě obměňovat, a to například přidáním nastrouhané cukety, která zajistí, že bude kakaový korpus báječně vláčný.

Jak připravit cuketové Míša řezy

K upečení lahodných Míša řezů si připravíme tyto suroviny

  1. Nejprve vezmeme plech s vyšším okrajem a vyložíme ho pečicím papírem.
  2. Nyní z lednice vytáhneme tvaroh v kostce a také máslo, které necháme změknout na pokojovou teplotu.
  3. Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle, přebytečnou vodu slijeme.
  4. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Poté ji přisypeme k nastrouhané cuketě. Postupně přidáváme ostatní suroviny na korpus a vymísíme těsto. Pokud bude těsto tužší, přilijeme trochu mléka.
  5. Těsto vylijeme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Korpus pečeme 35–40 minut a propečenost vyzkoušíme zapíchnutím špejle.
  6. Na tvarohový krém smícháme všechny suroviny v míse a vyšleháme je šlehačem.
  7. Polevu připravíme jednoduše rozpuštěním čokolád společně s máslem ve vodní lázni.
  8. Nyní na vychladlý korpus natřeme důkladně krém a polijeme čokoládovou polevou. Moučník pak uložíme do lednice, aby řádně ztuhl.

Cuketové Míša řezy chutnají báječně k odpolední kávě, podávat je můžeme ozdobené nakrájeným ovocem a snítkou máty. Jaký je vás nejoblíbenější moučník s cuketou? Podělte se s námi o další inspiraci do komentáře pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky