Jak upéct cuketové Míša řezy? Vláčný moučník s tvarohovým krémem vás okouzlí
Míša řezy jsou jednoznačně po generace nejoblíbenějším moučníkem. Prostý kakaový korpus doplněný svěžím tvarohovým krémem a na závěr politý čokoládovou polevou nám dokáže učarovat svou chutí. Poradíme, jak připravit cuketové Míša řezy.
Inspirací k tomuto lahodnému moučníku se stal legendární tvarohový nanuk. Míša řezy zkoušíme různě obměňovat, a to například přidáním nastrouhané cukety, která zajistí, že bude kakaový korpus báječně vláčný.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketové Míša řezy
K upečení lahodných Míša řezů si připravíme tyto suroviny:
- Nejprve vezmeme plech s vyšším okrajem a vyložíme ho pečicím papírem.
- Nyní z lednice vytáhneme tvaroh v kostce a také máslo, které necháme změknout na pokojovou teplotu.
- Cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo na struhadle, přebytečnou vodu slijeme.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme přes síto. Poté ji přisypeme k nastrouhané cuketě. Postupně přidáváme ostatní suroviny na korpus a vymísíme těsto. Pokud bude těsto tužší, přilijeme trochu mléka.
- Těsto vylijeme na plech a vložíme do předem vyhřáté trouby. Korpus pečeme 35–40 minut a propečenost vyzkoušíme zapíchnutím špejle.
- Na tvarohový krém smícháme všechny suroviny v míse a vyšleháme je šlehačem.
- Polevu připravíme jednoduše rozpuštěním čokolád společně s máslem ve vodní lázni.
- Nyní na vychladlý korpus natřeme důkladně krém a polijeme čokoládovou polevou. Moučník pak uložíme do lednice, aby řádně ztuhl.
Cuketové Míša řezy chutnají báječně k odpolední kávě, podávat je můžeme ozdobené nakrájeným ovocem a snítkou máty. Jaký je vás nejoblíbenější moučník s cuketou? Podělte se s námi o další inspiraci do komentáře pod článkem.
Komentáře