Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pěstování cuket není žádná složitá práce, plody za vhodných podmínek a dostatečné vláhy velmi rychle nabývají na rozměrech. V takovém případě hledáme způsoby, jak velké množství cuket chutně spotřebovat. Poradíme vám, jak připravit z cuket hořčici.

Nastal čas dozrávání cuket a každý soused jich má na své zahradě dostatek. Velké množství je ideální zavařit v okurkovém nálevu, cukety můžeme také plnit a zapékat v troubě, upéct s nimi lákavý moučník nebo je obalit jako klasické řízky.

Jak připravit cuketovou hořčici

Na cuketovou hořčici si připravíme tyto suroviny

  1. Nejprve cuketu oloupeme a rozkrojíme na polovinu, případná jadérka vydlabeme lžící. Cuketu nakrájíme na kostičky a vložíme do většího hrnce.
  2. Feferonky zbavíme semínek a společně s česnekem nakrájíme nadrobno, vše poté přidáme k cuketě. Nyní přidáme i ostatní suroviny a důkladně promícháme.
  3. Na silnějším plameni směs přivedeme k bodu varu. Poté stáhneme na minimum a dusíme pod poklicí přibližně hodinu.
  4. Po uplynutí doby vaření směs rozmixujeme tyčovým mixérem, naplníme hořčici do sklenic a pevně uzavřeme víčky. Poté je třeba sklenice sterilizovat při teplotě 90 °C po dobu zhruba 15 minut.

Vyzkoušejte si také tento hořčicový dip ke grilovanému masu za pomoci videoreceptu. Hořčičná semínka při jeho konzumaci v ústech pukají a uvolňují báječné aroma.

Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli