Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je všestranná zelenina, která sice neoslní svou chutí, ale přesto ji můžeme použít do velké spousty pokrmů, ve kterých najde své uplatnění. Báječně chutná naslano i nasladko. Máme pro vás další tip na její zpracování.

Cuketovou pánev můžete připravit naprosto jednoduše ze zeleniny, kterou najdete v lednici, stačí naplno popustit uzdu své fantazii a využít i zeleninu, kterou je nutné brzy spotřebovat. Získáte snadno báječné, výživné a syté jídlo.

Jak připravit cuketovou pánev

Na cuketovou pánev budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve oloupejte cibuli a česnek, vše nakrájejte nadrobno
  2. Všechnu ostatní zeleninu omyjte a nakrájejte na menší kousky či kostičky.
  3. Na oleji zpěňte cibuli s česnekem a poté přisypte nakrájenou zeleninu.
  4. Přidejte také bylinky i koření a vše promíchejte.
  5. Přilijte malé množství vody, směs krátce poduste, aby byla cuketa akorát na skus a větší část vody vyduste. Směs podle potřeby dochuťte.
  6. Cuketovou pánev můžete dokončit rozklepnutím vajíček do směsi, pod poklicí směs s vejci nechte dojít. 
  7. Druhou možností je, že vejce v misce rozšleháte, zalijete jimi směs a vytvoříte omeletu.

Nechte se inspirovat dalším báječným receptem, tentokrát se jedná o slaný cuketový koláč se zeleninou a voňavou slaninou. Pojďte si ho s námi vyzkoušet podle videoreceptu.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky