Jak připravit cuketovou pomazánku? Skvěle se hodí na topinky i k těstovinám
Cuketa je velmi oblíbená zelenina nejen pro její snadné pěstování, ale i pro všestranné využití v kuchyni. Připravujeme z ní mnoho pokrmů, od pikantních až po sladké. Poradíme, jak připravit cuketovou pomazánku.
Cukety jsou na pěstování velmi jednoduché a zvládne se o ně starat i naprostý začátečník v zahradničení. S dostatečnou zálivkou a na slunném místě dokáží plodit jednu cuketu za druhou. Zároveň přichází starost, jak tuto velkou úrodu spotřebovat.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketovou pomazánku
Na báječnou pomazánku budeme potřebovat
- Celou směs dusíme asi 15 minut za občasného promíchání, aby se nepřipálila. Pomazánku podle chuti dosolíme či osladíme cukrem.
- Hotovou směs plníme do sklenic, které důkladně zavíčkujeme a sterilizujeme zhruba 15–20 minut při 85 °C. Sklenice necháme vychladnout a poté je skladujeme na chladném místě.
Cuketovou pochoutku snadno připravíte podle videoreceptu, který vás provede krok za krokem celou přípravou. Pomazánka skvěle chutná namazaná na opečeném toustu.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso a květákové placky (pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Potravinové banky, charity i místní spolky: Velký přehled, jak a kde přesně můžete po povodních pomoci i kde pomoc sami získat
Jak připravit cuketovou smaženici? Během pár minut vykouzlíte zdravou snídani
Domácí balkán z tvarohu: Báječně chutná, jeho příprava je jednoduchá, vyjde levněji než ten z obchodu a navíc má méně kalorií
Komentáře