Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketa je velmi oblíbená zelenina nejen pro její snadné pěstování, ale i pro všestranné využití v kuchyni. Připravujeme z ní mnoho pokrmů, od pikantních až po sladké. Poradíme, jak připravit cuketovou pomazánku.

Cukety jsou na pěstování velmi jednoduché a zvládne se o ně starat i naprostý začátečník v zahradničení. S dostatečnou zálivkou a na slunném místě dokáží plodit jednu cuketu za druhou. Zároveň přichází starost, jak tuto velkou úrodu spotřebovat.

Jak připravit cuketovou pomazánku

Na báječnou pomazánku budeme potřebovat 

  1. Celou směs dusíme asi 15 minut za občasného promíchání, aby se nepřipálila. Pomazánku podle chuti dosolíme či osladíme cukrem.
  2. Hotovou směs plníme do sklenic, které důkladně zavíčkujeme a sterilizujeme zhruba 15–20 minut při 85 °C. Sklenice necháme vychladnout a poté je skladujeme na chladném místě.

Cuketovou pochoutku snadno připravíte podle videoreceptu, který vás provede krok za krokem celou přípravou. Pomazánka skvěle chutná namazaná na opečeném toustu.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky