Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Když cukety dozrávají ostošest, snažíme se je propašovat do jakéhokoliv jídla. Cuketa je báječná především pro svou neutrální chuť, díky tomu z ní můžeme připravovat rozmanité pokrmy. Poradíme, jak připravit cuketovou smaženici.

Přestože se cuketa zdá být obyčejnou zeleninou, je naopak velmi všestranná. Dokážeme z ní připravit různorodé pokrmy, jak na sladký, tak i slaný způsob. Jedním z nich je také cuketová smaženice podávaná na čerstvém plátku chleba.

Jak připravit cuketovou smaženici

Na přípravu lahodné smaženice budeme potřebovat 

  1. Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno
  2. Cuketu, slaninu a kapii nakrájíme na menší kostičky, žampiony necháme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém vyškvaříme slaninu. Poté přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
  4. K osmahnuté cibuli přisypeme ostatní nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme, aby zůstala křupavá.
  5. Rozšlehaná vejce přilijeme do zeleninové směsi a postupujeme podobně, jako když připravujeme klasická míchaná vejce.
  6. Na závěr dochutíme solí, pepřem a česnekem. Hotovou smaženici podáváme s čerstvým chlebem.
Cuketovou smaženici připravíte jednoduše za pár minut pomocí názorného videoreceptu. Dokonale chutná s domácím pečivem a čerstvou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky