Jak připravit cuketovou smaženici? Během pár minut vykouzlíte zdravou snídani
Když cukety dozrávají ostošest, snažíme se je propašovat do jakéhokoliv jídla. Cuketa je báječná především pro svou neutrální chuť, díky tomu z ní můžeme připravovat rozmanité pokrmy. Poradíme, jak připravit cuketovou smaženici.
Přestože se cuketa zdá být obyčejnou zeleninou, je naopak velmi všestranná. Dokážeme z ní připravit různorodé pokrmy, jak na sladký, tak i slaný způsob. Jedním z nich je také cuketová smaženice podávaná na čerstvém plátku chleba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketovou smaženici
Na přípravu lahodné smaženice budeme potřebovat
- Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
- Cuketu, slaninu a kapii nakrájíme na menší kostičky, žampiony necháme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém vyškvaříme slaninu. Poté přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- K osmahnuté cibuli přisypeme ostatní nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme, aby zůstala křupavá.
- Rozšlehaná vejce přilijeme do zeleninové směsi a postupujeme podobně, jako když připravujeme klasická míchaná vejce.
- Na závěr dochutíme solí, pepřem a česnekem. Hotovou smaženici podáváme s čerstvým chlebem.
Cuketovou smaženici připravíte jednoduše za pár minut pomocí názorného videoreceptu. Dokonale chutná s domácím pečivem a čerstvou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře