Jak připravit cuketovou smaženici? Během pár minut vykouzlíte zdravou snídani
Když cukety dozrávají ostošest, snažíme se je propašovat do jakéhokoliv jídla. Cuketa je báječná především pro svou neutrální chuť, díky tomu z ní můžeme připravovat rozmanité pokrmy. Poradíme, jak připravit cuketovou smaženici.
Přestože se cuketa zdá být obyčejnou zeleninou, je naopak velmi všestranná. Dokážeme z ní připravit různorodé pokrmy, jak na sladký, tak i slaný způsob. Jedním z nich je také cuketová smaženice podávaná na čerstvém plátku chleba.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit cuketovou smaženici
Na přípravu lahodné smaženice budeme potřebovat
- Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli nadrobno.
- Cuketu, slaninu a kapii nakrájíme na menší kostičky, žampiony necháme na větší kousky. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, na kterém vyškvaříme slaninu. Poté přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dozlatova.
- K osmahnuté cibuli přisypeme ostatní nakrájenou zeleninu a krátce ji orestujeme, aby zůstala křupavá.
- Rozšlehaná vejce přilijeme do zeleninové směsi a postupujeme podobně, jako když připravujeme klasická míchaná vejce.
- Na závěr dochutíme solí, pepřem a česnekem. Hotovou smaženici podáváme s čerstvým chlebem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno před 10 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Přidáno před 11 hodinami
Šťavnatá jablíčka s krustou
Přidáno před 13 hodinami
Kuřecí prso a květákové placky (pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Krabí salát s cuketou
Přidáno před 22 hodinami
Lilek se žampiony, kukuřicí a fazolkami
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře