Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Léto máme jednoznačně spojené s grilováním oblíbených jídel společně s rodinou či přáteli. Na grilu často opékáme nejen maso a uzeniny, ale také zeleninu, ideálně vypěstovanou na vlastní zahradě.

Letní období je v plném proudu a není nad posezení s rodinou u grilu s voňavými pochoutkami. Ke grilování se báječně hodí různé druhy masa naložené v marinádě, uzeniny, sýry a také zelenina. Poradíme, jak grilovat cuketu.

Jak grilovat cuketu

Grilovaná cuketa nám může posloužit jako lehký předkrm či příloha k masu.

  1. Připravíme mladší kusy cuket, které není třeba loupat, nemusíme je ani nechávat vypotit. Nakrájíme je ideálně na silnější kolečka o síle zhruba 0,5 cm.
  2. Kolečka cuket potřeme olejem a posypeme oblíbeným kořením, jako je např. sladká paprika, tymián, česnek či oregano, nebo je případně naložíme na pár hodin do marinády.
  3. Cukety grilujeme přímo na roštu, na alobalu, nebo také v alobalové misce -zhruba 2–3 minuty z každé strany, aby jen zlehka změkly.
  4. Ugrilovanou cuketu ideálně solíme až po sejmutí z grilu, aby nepouštěla přebytečnou vodu při opékání.

Ke grilovanému masu se skvěle hodí jakákoliv zelenina, můžete se nechat inspirovat videoreceptem na báječnou směs grilované zeleniny, kterou připravíte během pár minut.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář