Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu
Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.
Znáte krokant? Pokud ne, tak jste tady správně, protože my se s vámi o tuto dokonalou pochutinu podělíme. Krokant neboli křupavý karamel, do kterého se přidávají kousky jemně nasekaných mandlí, se lehce opraží na pánvi, zjemní máslem a nechá ztuhnout. Poté už ho jen nasekáte na menší kousky podle libosti. Už nebudete muset chodit neustále do šuplíku hledat, co si zakousnete k vašemu oblíbenému pořadu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krokant
Na přípravu budete potřebovat: Cukr, máslo, mandle a trochu vody.
- Nejdříve si na jemné kousky nasekejte mandle.
- Poté si připravte pánev a dejte na ni ohřát cukr, dokud nezkaramelizuje.
- Poté ke vzniklému karamelu přidejte kousek másla a promíchejte.
- Po rozpuštění másla přilejte ještě trochu vody a opět promíchejte.
- Nakonec přidejte nasekané mandle a lehce je nechte opražit.
- Hotovou směs nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rozprostřete a nechte vychladnout.
- Po vychladnutí nalámejte na menší kousky podle libosti.
Pokud krokant nasekáte najemno, můžete s ním i dozdobit dezert, pudink nebo třeba palačinky. Jestli nepatříte mezi milovníky mandlí, můžete je klidně zaměnit za vlašské nebo lískové ořechy či kukuřičné lupínky. Vybrali jsem pro vás několik ověřených tipů, které stojí za vyzkoušení.
Pod článek do komentáře nám dejte vědět, jak se vám krokant povedl a jaké ořechy jste si pro tuto křupavou pochoutku vybrali.
Komentáře