Dokonalou polevu na perníčky můžete podle našeho videa připravit dvěma způsoby, popíšeme oba postupy
Dokonalou polevu na perníčky připravíme tak, že dvakrát prosátý moučkový cukr a vaječný bílek třeme vařečkou nebo mícháme hnětacími háky, dokud není hladká.
Podle videa zvládne polevu na perníčky úplně každý. Popíšeme obě možnosti, jak polevu vytvořit. Můžeme se pak pustit do zdobení perníčků a užít si to i s našimi dětmi.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dva způsoby, jak udělat polevu na perníčky
První způsob vytvoření polevy:
- Do mísy zvážíme 180 g moučkového cukru.
- Dvakrát cukr prosejeme.
- Přidáme 1 bílek.
- Třeme ručně vařečkou asi 20 minut.
- Polevu nalijeme do sáčku na zdobení a můžeme použít.
- Polevu nikdy nešleháme ani nemixujeme, dostalo by se do ní mnoho vzduchu a poleva by nebyla stabilní.
- Do mísy navážíme 180 g moučkového cukru.
- Dvakrát cukr prosejeme.
- Přidáme bílek.
- Mícháme hnětacími háky elektrického šlehače asi 10 minut.
- Polevu nalijeme do sáčku na zdobení a můžeme použít.
- U tohoto způsobu jsou důležité hnětací háky, výrazně uspoří čas i námahu.
Přejeme, ať se vám zdobení vydaří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Cukrář Josef Maršálek bude zase péct s Terezou Bebarovou. Do Prahy už tento víkend přivezou Vánoce jako z pohádky
Jaký cukr je na pečení nejlepší? A kam který použít? Záleží na druhu těsta, do nepečeného je práškový cukr jasnou volbou
Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Komentáře