Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Arašídové máslo je velmi oblíbenou pomazánkou, která je bohatá na nenasycené mastné kyseliny a také bílkoviny. Má lahodnou chuť, krémovou konzistenci a široké využití v kuchyni. Hodí se například na snídani, do dezertů i omáček.

Výroba pomazánky je velmi jednoduchá a můžeme ji připravit i doma. Stačí nám k tomu pouze arašídy a výkonný mixér. Využít ji můžeme do koláčů, křehkých sušenek a jiných dezertů. Dodá jim lahodnou chuť a obohatí je o vitamíny, minerály a zdravé tuky.

Jak si vyrobit arašídové máslo

Na toto máslo budeme potřebovat 500 g neochucených arašídů,1 lžíci slunečnicového oleje, 1 lžíci medu a půl lžíce soli.

  1. Nejprve si rozehřejeme troubu na 180 °C. Vysypeme arašídy na plech a vložíme do trouby.

  2. Arašídy v troubě ponecháme cca 10–15 minut, přičemž je pravidelně mícháme.

  3. Po vytažení necháme arašídy vychladnout a následně je sesypeme do mixéru společně s ostatními ingrediencemi.

  4. Mixujeme do té doby, než vznikne máslo. To může trvat klidně i 15–20 minut, proto neztrácejme trpělivost.

  5. Rozmixované máslo uskladníme do skleničky a uzavřeme.

Arašídové máslo má všestranné využití a pokud si chcete nastartovat den, připravte si kaši z ovesných vloček a doplňte ji arašídovým máslem a ovocem. Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky