Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakao je horký nápoj, který řadě z nás připomíná především dětství. Přesto si i v dospělosti tuto pochoutku rádi dopřejeme třeba na sladkou nedělní snídani. Poradíme, jak kakao jednoduše připravit i bez použití instantních prášků.

Kvalitní kakao má celou řadu benefitů pro naše tělo, má pozitivní vliv na naši náladu, snižuje stres a zvyšuje soustředění a energii. Kakaový prášek můžeme využívat nejen k pečení sladkostí, ale také k přípravě horkých nápojů.

Jak připravit domácí kakao

K přípravě tohoto chutného nápoje budeme potřebovat: kvalitní kakaový prášek, plnotučné mléko a podle chuti sladidlo - med, čekankový sirup nebo třtinový cukr.

  1. Do kastrůlku nalijeme 250 ml plnotučného mléka a přivedeme k bodu varu.
  2. V hrníčku smícháme 2 lžičky kakaa a 2 lžíce mléka. Pořádně rozmícháme metličkou, aby nevznikly hrudky.
  3. Nyní rozmíchanou směs nalijeme do horkého mléka a opět promícháme metličkou.
  4. Hotové kakao odstavíme z plotýnky a vmícháme podle chuti sladidlo. Nalijeme do hrníčku a vychutnáváme si horký nápoj.

Tip pro vás: Kakao můžete ochutit skořicí nebo vanilkovým luskem. Na závěr stačí kakao ozdobit kopečkem šlehačky.

Pojďte si připravit k výtečnému horkému nápoji také tuto kakaovou buchtu, která je rychlá a báječně nadýchaná. Napište nám do komentáře, jak se vám povedla.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky