Jak připravit domácí lučinu. Co na ni potřebujeme a jak ji ochutíme. Jednoduché recepty na lahodný domácí sýr
Lučina je skvělá k mazání na pečivo. Má jemnou lahodnou chuť a hodí se do různých pomazánek. Stačí k ní přidat trochu jemně nakrájené zeleniny a dochutit. Podle jednoduchého receptu si ji snadno připravíme sami doma. Náš článek poradí, jak na to.
Jednoduchá příprava a lahodná chuť
Lučinu, připravenou podle našeho receptu, využijeme naslano i nasladko (v tom případě ji nesolíme). Stačí ji dochutit koprem, cibulkou, pažitkou, česnekem nebo sladkou paprikou. Hodí se dokonce do těstovin a zapékaných jídel. Vyjde levně a má lahodnou krémovou chuť a jemnou konzistenci.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Z čeho připravit domácí lučinu
Do misky dáme bílý jogurt, můžeme použít domácí. Přimícháme zakysanou smetanu a trošku soli. Připravíme si hrnec, do kterého vložíme cedník. Vyložíme ho plátýnkem (stačí velký kapesník, plena nebo jiná vhodná látka). Smíchaný jogurt do cedníku (s plátýnkem) nalijeme a cípy můžeme nahoře stáhnout gumičkou. Hrnec přikryjeme poklicí.
Jak připravit domácí lučinu
Hrnec uložíme do lednice a necháme ho tam 24 hodin stát. Po této době ho podáme z lednice. Cípy plátýnka dáme vzhůru k sobě a lehce je zatočíme - odteče ještě trochu tekutiny. Dole v hrnci zůstane syrovátka, kterou nevyléváme. Buď ji vypijeme jako osvěžující nápoj nebo využijeme do pečiva.
Hotová lučina je výborná jen samotná, přírodní, lehce osolená. Bude nám chutnat i ochucená. Použijeme k tomu jemně nakrájené bylinky, cibuli a další zeleninu. Kdo chce, může ji ještě doplnit kořením (sladká paprika, pepř, provensálské koření atd.) nebo přidat tuňáka z konzervy. Možností je mnoho - lučina je vhodná do mnoha pomazánek a určitě pro ni najdeme využití.
Komentáře