Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Majonéza je hojně používaná ve spoustě pokrmech - v pomazánkách, v základech studených dipů či dresinků, ale také v tradičním bramborovém salátu. Připravit ji dokážete pouze ze dvou surovin a v několika málo krocích.

Majonéza dokáže mnoho pokrmů báječně dochutit a některé z nich si bez této omáčky nedovedeme představit. A přesto, že ji snadno koupíme v obchodě, můžeme si tuto základní omáčku připravit jednoduše ze dvou surovin i doma.

Jak připravit domácí majonézu

Domácí majonéza je připravená během krátké chvíle, avšak je potřeba dodržovat správný postup, aby získala požadovanou, hustou konzistenci.

Budete potřebovat tyto suroviny: 2 vejce, olej (podle potřeby), sůl a pepř.

  1. Nejprve do misky vyklepněte 2 vejce.
  2. Vajíčka mírně osolte i opepřete podle své chuti a začněte mixovat na nejvyšší otáčky.
  3. Během mixování postupně přidávejte olej po kapkách, majonéza díky tomu bude nabývat a houstnout. Pokud by jste přilili příliš mnoho oleje hned na začátku, nespojil by se s vejci.
  4. Takto připravenou majolku můžete dochutit kapkou octa, hořčice nebo ji dosolit či opepřit. Majolku nejlépe ihned použijte nebo ji uskladněte v lednici.

Nebojte se přípravy domácí majonézy. Jak poznat dokonale hustou majolku, vám poradí následující videorecept, který vás provede krok za krokem její přípravou.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky