Jak udělat domácí majonézu? Poradíme přesný postup, díky kterému se povede
Majonéza je hojně používaná ve spoustě pokrmech - v pomazánkách, v základech studených dipů či dresinků, ale také v tradičním bramborovém salátu. Připravit ji dokážete pouze ze dvou surovin a v několika málo krocích.
Majonéza dokáže mnoho pokrmů báječně dochutit a některé z nich si bez této omáčky nedovedeme představit. A přesto, že ji snadno koupíme v obchodě, můžeme si tuto základní omáčku připravit jednoduše ze dvou surovin i doma.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit domácí majonézu
Domácí majonéza je připravená během krátké chvíle, avšak je potřeba dodržovat správný postup, aby získala požadovanou, hustou konzistenci.
Budete potřebovat tyto suroviny: 2 vejce, olej (podle potřeby), sůl a pepř.
- Nejprve do misky vyklepněte 2 vejce.
- Vajíčka mírně osolte i opepřete podle své chuti a začněte mixovat na nejvyšší otáčky.
- Během mixování postupně přidávejte olej po kapkách, majonéza díky tomu bude nabývat a houstnout. Pokud by jste přilili příliš mnoho oleje hned na začátku, nespojil by se s vejci.
- Takto připravenou majolku můžete dochutit kapkou octa, hořčice nebo ji dosolit či opepřit. Majolku nejlépe ihned použijte nebo ji uskladněte v lednici.
Nebojte se přípravy domácí majonézy. Jak poznat dokonale hustou majolku, vám poradí následující videorecept, který vás provede krok za krokem její přípravou.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře