Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moučkový cukr je surovina, bez které se neobejdeme především při přípravě sladkých moučníků. Nápomocný nám může být i při dochucování pokrmů, zkrátka všude tam, kde se nerozpustí krystalky krupicového cukru.

Domácí moučkový cukr je na přípravu naprosto jednoduchý a rozmixovaný je během pár minut. Jeho výhodou je, že není nadstavovaný škrobem a nemusíme ho skladovat a obávat se ztvrdnutí, vždy si jej můžeme vyrobit čerstvý.

Jak připravit moučkový cukr

Moučkový cukr lze připravit jednoduše, budeme k tomu potřebovat výkonný mixér či smoothie maker:

  1. Do mixéru nasypeme krystalový cukr, bílý nebo tmavý podle naší volby.
  2. Mixér zapneme a mixujeme na vyšší výkon.
  3. Cukr mixujeme tak dlouho, dokud se z něj nezačne prášit.
  4. Pokud chceme cukr ještě více jemnější, prosejeme ho přes jemné sítko.

Moučkový cukr se nejčastěji používá především k dochucení moučníků, někdy i slaných pokrmů. Po práškovém cukru sáhneme i v případě dozdobení dezertů.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky