Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přesnídávky z domácích surovin děti milují. Poradíme, jak je připravit a uchovat tak ovoce na dlouhé zimní měsíce
Zdroj: Toprecepty

Zkuste s námi zavzpomínat na svá dětská léta a na přesnídávky jako od maminky. Zužitkujeme ovocnou úrodu a těm nejmenším připravíme zdravou svačinu. Navíc ušetříme.

Ovocná sezóna se chýlí ke konci a hledáte další inspiraci, jak ovoce uchovat na dlouhou zimu? Máme pro vás skvělý tip, který využijete jako svačinu nejen pro ty nejmenší. Přesnídávku připravíte snadno a ušetří i vaši peněženku. Oproti kupované přesnídávce je ta domácí nejen levnější, ale i zdravější, bez přidaných konzervantů a sladidel. Nápadům se meze nekladou, proto vyzkoušejte zajímavé a chutné ovocné kombinace

Jak připravit domácí přesnídávku

Základem přesnídávek jsou nejčastěji zralá jablka, která kombinujeme s dalším ovocem, případně i zeleninou.

  1. Nejchutnější kombinace jsou z dobře vyzrálých broskví, meruněk, jahod, lesního ovoce, ale také z dýně či mrkve.
  2. Libovolné ovoce vaříme do změknutí a potom rozmixujeme ponorným mixérem.
  3. Podle chuti dosladíme a přidáme citronovou šťávu
  4. Aby nám přesnídávky vydržely a nezkazily se, je vhodná krátká sterilace. Budeme mít jistotu, že práce a ovoce nepřijde nazmar.
  5. Sterilované vydrží i rok. 

Jak přesnídávku zahustit

Pokud je přesnídávka po rozmixování příliš řídká, můžeme přidat 2 vanilkové pudinky rozmíchané v trošce vody. Pak už jen krátce povaříme a směs zhoustne. Osvědčené jsou i jahodové pudinky, které dodají příjemnou chuť, je však třeba je vhodně zkombinovat s použitým ovocem, nehodí se totiž ke každému. 

Ze zbytku ovoce doporučujeme připravit například domácí marmeládu, která se výborně hodí na svačiny a snídaně během zimního období. 

Tak jako marmeládu, lze i nespotřebovanou přesnídávku použít do buchet a koláčů. Dobrou chuť. 

 

 

 

 

Komentáře

Další tipy a triky