Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se připravuje domácí šunková pěna. Báječně chutná na chlebíčkách i jednohubkách
Zdroj: Top recepty

Potřebujete jen tři ingredience a lahodná jemná pěna z vyšlehané šunky je během chvilky na světě. Šunková pěna je ideální pro rodinné oslavy či posezení s přáteli. Natřená na pečivu a ozdobená zelenými bylinkami bude ozdobou každého stolu.

Na tuto pěnu nám postačí pouze 3 suroviny a to především kvalitní šunka, dále klasické máslo a smetana. Zdobícím kornoutem nanesená na jednohubkách bude vypadat dokonale a zpestří tak slavnostní stůl nebo také večerní pohoštění.

Jak připravit šunkovou pěnu

Na šunkovou pěnu budeme potřebovat: 150 g kvalitní šunky, dále 100 ml smetany ke šlehání min. 30%, 60 g másla a špetku soli.
  1. Máslo vytáhneme z lednice, aby změklo na pokojovou teplotu. Šunku pokrájíme najemno.

  2. Do mixovací nádoby vložíme šunku, přidáme máslo a smetanu ke šlehání.

  3. Umixujeme vše do jemné pěny. Během mixování stíráme suroviny ze stěn nádoby, aby v pěně nezůstávaly hrubé kusy.

  4. Teprve po rozmixování případně dosolíme, a ještě jednou krátce promixujeme. Pěnu nejlépe ihned podáváme.

Na pohoštění pro přátele můžete krom šunkové pěny připravit také šlehanou sýrovou pomazánku ochucenou česnekem. Jaké pomazánky připravujete pro vaši rodinu? Napište nám další inspiraci do komentáře. Přejeme dobrou chuť.

 

Další tipy a triky