Jak připravit vlašský salát? Nejznámější salát, který s oblibou mažeme na chlebíčky
Vlašský salát je snad nejznámější pochoutkou, kterou používáme k namazání na chlebíčky. Jedná se o salát s menším množstvím nakrájených vařených brambor, salámu a zeleniny, spojený dohromady lahodnou majonézou.
Období oslav Vánoc i Silvestra se velmi rychle blíží a nás čeká tradiční příprava pohoštění pro blízkou rodinu či přátele. Nejoblíbenější pochutinou jsou chlebíčky, na které můžeme namazat vlašský salát - nejvíce osvědčenou klasiku, kterou milovaly už naše babičky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit vlašský salát
- Nejprve si uvaříme brambory ve slupce do měkka. Po uvaření je zchladíme a oloupeme slupky.
- Uvařené brambory, mrkev, celer i kyselé okurky nakrájíme na drobné kostičky a salám naopak na tenké nudličky. Všechno smícháme a na závěr přisypeme sterilovaný hrášek.
- V další míse smícháme majonézu, hořčici, worcester, část octu, cukr, pepř a mírně osolíme. Důkladně promícháme, aby se vše spojilo.
- Nyní zálivkou přelijeme smíchanou zeleninu a mícháme do spojení všech surovin.
- Salát na závěr případně dochutíme a uložíme do lednice. Před podáváním vždy mírně promícháme.
Pokud nejste milovníci brambor, můžete připravit báječný pochoutkový salát bez brambor podle tohoto videoreceptu, i s ním hravě zvládnete pohoštění pro vaši rodinu. Jakou pomazánku nejvíce využíváte na chlebíčky? Napište nám svoje tipy.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře