Výtečně ochucený dresink ještě podtrhne chuť grilovaných jídel. Zvládnete ho nachystat během chvilky
Dresinky jsou studené zálivky, které slouží k dochucování nejen různých salátů, ale výborně se hodí i k doplnění grilovaných jídel a pečených mas. Můžete si je koupit už hotové, ale není nad ty, které si umícháte sami. Když objevíte "ten svůj", jehož chuť vám nejvíce vyhovuje, budete se k němu určitě rádi vracet.
Do domácích dresinků si sami zvolíte ty suroviny, které máte nejraději. Základem nemusí být jenom majonéza, ale i např. zakysaná smetana nebo hustý jogurt. Přidat můžete olej a citronovou šťávu nebo ocet. K dochucení se hodí třený česnek, cibule, koření (např. pepř) a oblíbené bylinky (bazalka, kopr, saturejka a další). Malé množství přidaného kečupu dá dresinku nejen chuť, ale i barvu. Dresink podáváme po vychlazení.
Jak připravit česnekový dresink
Příprava dresinku je záležitostí chvilky.
- Na základní dávku dresinku podle našeho receptu potřebujete 4–6 stroužků česneku, kelímek majonézy, 3 lžíce kečupu, 3 lžíce hořčice, šťávu z půlky citronu a pár kapek worcestrové nebo sójové omáčky.
- Česnek oloupejte a rozmačkejte.
- Přidejte všechny ostatní suroviny.
- Postup je velmi jednoduchý, vše pečlivě promíchejte, stačí k tomu lžíce.
- Hotový dresink je výtečný jako omáčka při grilování. Hodí se ke grilovanému masu i k zelenině.
Postup přípravy dresinku můžete zhlédnout v následujícím videu.
A jaký dresink máte nejraději vy? Budeme rádi za vaše tipy do komentářů pod článkem.
Komentáře