Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží maso zařazujeme díky nízkému obsahu tuku mezi masa dietní. Maso je lehce stravitelné i snadno zpracovatelné. Prsa jsou navíc všestrannou surovinou, kterou můžeme upravit na mnoho způsobů. Pojďme si říct, jaké to jsou.

Drůbeží prsa můžeme krájet na kostičky, nudličky a větší či menší plátky. Ten, kdo má raději maso šťavnaté, upřednostní naložení prsou do marinády. To často děláme, pokud máme v plánu maso grilovat. V marinádě může maso odpočívat celou noc.

Jak připravit drůbeží prsa

Nezáleží, jestli máte prsa kuřecí nebo krůtí, pracuje se s nimi stejně. Jinak tomu je u prsou vodní drůbeže. Ty vyžadují trošku jiné zacházení.

  • Oblíbeným jídlem je kuřecí řízek, který je obalený v trojobalu nebo v chutných cornflakes. Podobnou variantou je plátek napřírodno, tedy bez obalení, doplněný třeba o chutnou masovou šťávu.
  • Kuřecí či krůtí prsa můžeme použít do různých masových směsí. Nakrájíme je na kostičky, osmažíme a přidáme další potřebné ingredience. Kostičky masa upotřebíme třeba i v rizotu.
  • Kuřecí nebo krůtí prso se také hodí k naplnění, k čemuž se nejčastěji používá strouhaný sýr. Ten se při smažení uvnitř masa výtečně rozpustí.
  • Plátky masa můžeme také podusit a mít báječné maso dušené ve vlastní šťávě.
  • Kachní prso často opékáme v celku a s kůží. Často se také upravuje metodou sous–vide.

Grilovací sezóna klepe na dveře a tak přidáváme následující videorecept, podle kterého si můžete připravit maso na večer. K masu už stačí přidat jen zeleninu a čerstvé pečivo.

 

Komentáře

Další tipy a triky