Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dvojctihodné koláče chutnají úžasně, ale na pohled se zdá, že je jejich příprava náročná, a proto raději upečeme něco snadného. Ano, jsou trochu pracnější, ale skvělý výsledek za to stojí. A podle našeho videa koláče zvládnou na jedničku i začátečníci.

Dvojctihodné koláče jsou sváteční dobrota s dvojí náplní. Uvnitř je tvarohová náplň, navrchu povidla nebo maková nádivka s bohatou drobenkou. Jsou trošku pracnější, ale to se vyplatí dokonalou chutí.

Těsto na koláče i nádivky připravíme podle receptů a našich Tipů a triků.

Jak tvarovat koláče

S námi to zvládnou i ti, kteří nemají velké zkušenosti v pečení.

  1. Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, většinou 20-30 gramové.
  2. Každý kousek roztáhneme na placičku.
  3. Do středu placičky vložíme lžičkou tvarohovou nádivku. Nedáváme jí mnoho, aby při pečení neroztrhala těsto a netlačila se ven.
  4. Placku s náplní důkladně zabalíme jako knedlík, aby náplň nikde nevykukovala. Pozor na ruce od tuku, těsto by nešlo spojit.
  5. Spojem dolů pokládáme bochánky na plech vyložený papírem na pečení. Necháme chvíli kynout.
  6. Do vykynutých bochánků vytvoříme důlky dnem malé skleničky, vejcem nebo korkovou zátkou. 
  7. Těsto potřeme rozšlehaným bílkem.
  8. Důlky vyplníme makovou nebo povidlovou náplní.
  9. Bohatě posypeme drobenkou.
  10. Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dočervena.

Receptů na dvojctihodné koláče zde máme několik, stačí si vybrat. Ať se pečení této dobroty daří!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky