Naučte se s námi skvělé dvojctihodné koláče jako od babiček. Podle videa a osvědčeného postupu krok za krokem
Dvojctihodné koláče chutnají úžasně, ale na pohled se zdá, že je jejich příprava náročná, a proto raději upečeme něco snadného. Ano, jsou trochu pracnější, ale skvělý výsledek za to stojí. A podle našeho videa koláče zvládnou na jedničku i začátečníci.
Dvojctihodné koláče jsou sváteční dobrota s dvojí náplní. Uvnitř je tvarohová náplň, navrchu povidla nebo maková nádivka s bohatou drobenkou. Jsou trošku pracnější, ale to se vyplatí dokonalou chutí.
Těsto na koláče i nádivky připravíme podle receptů a našich Tipů a triků.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak tvarovat koláče
S námi to zvládnou i ti, kteří nemají velké zkušenosti v pečení.
- Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, většinou 20-30 gramové.
- Každý kousek roztáhneme na placičku.
- Do středu placičky vložíme lžičkou tvarohovou nádivku. Nedáváme jí mnoho, aby při pečení neroztrhala těsto a netlačila se ven.
- Placku s náplní důkladně zabalíme jako knedlík, aby náplň nikde nevykukovala. Pozor na ruce od tuku, těsto by nešlo spojit.
- Spojem dolů pokládáme bochánky na plech vyložený papírem na pečení. Necháme chvíli kynout.
- Do vykynutých bochánků vytvoříme důlky dnem malé skleničky, vejcem nebo korkovou zátkou.
- Těsto potřeme rozšlehaným bílkem.
- Důlky vyplníme makovou nebo povidlovou náplní.
- Bohatě posypeme drobenkou.
- Koláče pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dočervena.
Receptů na dvojctihodné koláče zde máme několik, stačí si vybrat. Ať se pečení této dobroty daří!
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Jak na kynuté těsto? S našimi radami a tipy zvládnete hravě buchty i vánočku nebo mazanec
Jak připravit nejlepší makovou náplň do moučníků. Příjemně ji provoní citron, vanilka či rum
Komentáře