Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimních dekorací máte spoustu, ale stále tomu něco chybí? Skvělou možností, jak netradičně ozdobit snídaňový stůl nebo pohostit návštěvy, jsou malé dýně z kynutého těsta. Můžete si být jistí, že sklidí obrovský úspěch, navíc si ohromně pochutnáte.

Kynuté těsto ve tvaru dýní je kreativní a zábavný způsob, jak připravit kynuté pečivo, které svým tvarem dýně připomíná. Tato dobrota je oblíbená zejména během podzimního období a svátků, protože dýně mají v té době svou sezónu a jsou typickou dekorací. Díky této sladké pochoutce přinesete podzimní atmosféru do vaší kuchyně i k jídelnímu stolu.

Jak připravit dýně z kynutého těsta?

Připravit dýně z kynutého těsta není nic těžkého. Jak na to? 

  • Připravíme si kynuté těsto podle oblíbeného receptu, rozdělíme ho na části a jednotlivé kousky zakulatíme do tvaru pevných bochánků.
  • První způsob: Vezmeme si provázek a svážeme bochánek do tvaru dýně. Nejprve na poloviny, poté na čtvrtiny, skončíme u osminek a necháme nakynout. 
  • Druhý způsob: Bochánek lehce zploštíme, po obvodu na 6–8 místech nastřihneme nebo nařízneme a pomoučenou vařečkou uděláme ve středu důlek.
  • Vytvořené dýně naskládáme na plech, obnovíme důlky a zapíchneme do nich oříšek. Potřeme rozšlehaným vejcem s trochou kurkumy a upečeme dozlatova. 

Kalendář Celý kalendář

Dýně z kynutého těsta jsou nejlepší hned po upečení 

Dýně z kynutého těsta si vychutnejte ihned po vychladnutí, protože další dny už to není ono. Existují však triky, jak udělat ze staršího sladkého pečiva zase lahůdku.  

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli