Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýňové pyré je výbornou alternativou bramborové kaše. Připravit ho můžeme ze směsi brambor a dýní
Zdroj: Top recepty

Dýňové "pyré", nebo jednoduše řečeno kaše, představuje další z možností, jak chutně zužitkovat velkou úrodu dýní. Pro nejmenší děti pyré připravujeme samotné, pro dospělé ho častěji vaříme jako přílohu - obdobně jako bramborovou kaši.

Na pyré využijeme především dýně hokaido, které jsou hutnější, krásně zbarvené a vyznačují se výtečnou chutí. Navíc mají ideální velikost pro rodinné vaření.

Jak se připravuje dýňové pyré

Dýňové pyré (kaše) se hodí ke všem pokrmům, ke kterým by nám chutnala bramborová kaše. Příprava je velmi podobná, kaše bude mít navíc atraktivní barvu.

  1. Potřebujeme dýni a oloupané brambory. Brambor a dýně si připravíme stejné váhové množství. 
  2. Hokaido (bez loupání) i brambory nakrájíme na kostky nebo plátky.
  3. Zalijeme vodou a vaříme do změknutí.
  4. Po uvaření částečně vodu slijeme, osolíme a rozšťoucháme. 
  5. Můžeme přidat ohřáté mléko, ozdobit bylinkami (např. libeček, tymián).
  6. Místo obyčejného mléka, lze přidat i rostlinné (např. sojové).
Ochutnejte také pečenou dýni s bramborami na bylinkách, s vařením poradí názorné video. Vyzkoušejte i další dýňové recepty z našeho receptáře.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky