Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak připravit dýňové pyré? Je skvělým základem na muffiny, sirup nebo dýňové lívanečky
Zdroj: TopRecepty.cz

Dýňové recepty jsou typické pro podzimní vaření. Do většiny z nich patří alespoň malé množství dýňového pyré. Jak si ho připravit podle základního receptu, to vám představíme v dnešním článku. Na výběr máme dva postupy.

Dýňové pyré je základem mnoha receptů. Připravuje se z něj dýňový chlebík, palačinky, lívance, sušenky, bábovka i polévky. Můžete si ho připravit větší množství a uschovat v mrazničce. Poté již postačí před vařením dýňových dobrot vytáhnout porci pyré z mrazáku.

Dva různé způsoby přípravy

Vybrat si můžete mezi dvěma způsoby jeho přípravy. Nejprve je nutné dýni oloupat, vydlabat a nakrájet.

  1. První z postupů je dát dýni na plech vyložený pečicím papírem a péct v troubě zhruba na 180 °C. Až půjde dýně lehce propíchnout vidličkou, je hotová. Poté ji už stačí pouze rozmixovat na hladké pyré.
  2. Druhý a asi jednodušší postup je dát vařit kousky dýně na páru nebo do hrnce s vodou. Po uvaření dýni sceďte a také rozmixujte nahladko.

Tip: Nemáte-li dostatek místa v mrazáku, můžete si dýňové pyré zavařit a vyrobit si polotovar, který v zimě jistě oceníte.

Jaké dobroty z dýně si nejčastěji připravujete vy? Budeme rádi, když se s námi podělíte o své recepty v komentáři pod článkem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky