Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dýně má v naší kuchyni široké využití. Zejména dýňové pyré se hojně používá při pečení moučníků, domácího chleba nebo když chceme něčím ozvláštnit tradiční bramborovou kaši. V článku ho zapracujeme do rizota.

Dýňové rizoto je oblíbeným pokrmem z dýně. Můžeme ho připravit jak z dýně hokaido, kterou nalezneme ve většině receptech, ale například i z dýně máslové nebo špagetové. Připravte si tento výtečný pokrm společně s námi.

Jak připravit dýňové rizoto

Na 4 porce dýňového rizota si připravíme: 500 g dýně, 320 g rýže na rizoto, 400 g kuřecího masa, 100 ml suchého bílého vína, 130 g másla, přibližně 1 litr vývaru, 150 g nastrouhaného parmezánu, sůl, kari a muškátový oříšek.

A jestliže zrovna dýni nemáte příliš v lásce, zkuste ji v receptu na rizoto zaměnit za cuketu a žampiony. Rychlý oběd snadno připravíte podle našeho videoreceptu:

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky