Jak připravit gnocchi na pánvi? Není potřeba je vařit a šmrnc jim dodá slanina
Gnocchi jsou chutnou přílohou. Hodí se je mít po ruce, pokud nemáte času nazbyt - hotové jsou totiž během pár minut. V případě, že nechcete čekat na vroucí vodu k jejich uvaření, můžete je jednoduše opéct na pánvi.
Gnocchi se dají připravit na mnoho způsobů - s masem, zeleninou či s různými omáčkami. Lahodné nejsou jen uvařené, ale také zapékané nebo restované, kdy si je podle chuti můžete orestovat jen do lehce zlatavého odstínu nebo dokřupava.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit gnocchi na pánvi
Gnocchi vhoďte do vroucí vody, ve které je krátce povařte, stačí 1 minuta. Dojdou totiž během restování na pánvi. Sceďte je, nechte okapat a poté na trošce rozehřátého oleje orestujte dozlatova. Ochuťte podle svých zvyklostí kořením či bylinkami a ihned podávejte.
- TIP 1: Při delší tepelné úpravě, např. při pozvolném restování zároveň se zeleninou, gnocchi není nutno nijak předvářet. To samé platí v případě, že gnocchi vhodíte do pánve s omáčkou a necháte je v ní chvíli dojít.
- TIP 2: Gnocchi jsou velmi chutné osmahnuté na pánvi spolu s nakrájenou slaninou. Není potřeba používat žádný tuk navíc a slanina jim dodá šmrnc.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Osmahnout můžete i zbylé uvařené gnocchi z předchozího dne. Bezezbytkové vaření je tím nejlepším řešením pro finanční úsporu i udržitelnost. Ze zbylých potravin se dají vykouzlit skvělé pokrmy. Pochutnejte si na gnocchi, které zapečete se špenátem a třemi druhy sýrů:
Komentáře