Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hledáte-li v receptáři chutný a vydatný oběd ze surovin, které máte většinou doma k dispozici, rozhodně vyzkoušejte jednoduché gnocchi s kuřecím masem a špenátem, které voní po česneku.

Gnocchi můžeme uvařit prakticky s čímkoli, přesto je nejoblíbenější kombinace špenátu s česnekem, doplněná kuřecím masem. Gnocchi snadno připravíme doma z bramborového těsta, nebo je lze zakoupit v každém supermarketu.

Jak připravit gnocchi se špenátem

Na tři porce tohoto jednoduchého oběda budeme potřebovat 2 kuřecí prsa, 1 balení špenátu, 1–2 trojúhelníčky taveného sýru, 4 stroužky česneku, 200 ml smetany ke šlehání, 1 balení gnocchi a k dochucení sůl a pepř.

  1. Na hlubší pánvi s trochou oleje osmahneme okořeněné kuřecí maso, které jsme nakrájeli na menší kousky.
  2. Po orestování masa přidáme utřený česnek a na větší kousky nakrájený špenát, vše zalijeme smetanou. Přidáme tavený sýr a necháme pár minut provařit.
  3. Přidáme gnocchi a povaříme další 3 minuty. Můžeme také gnocchi uvařit zvlášť a hotové přimíchat.
  4. Podáváme ihned po dovaření a na talíři posypeme parmezánem.

Gnocchi jsou na přípravu velmi jednoduché a vhodné i pro začátečníky ve vaření. V videoreceptem, který nás provede postupem krok za krokem, se nikdo nesplete.

Dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář