Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zlaté klasy mladé kukuřice jsou delikátní chuťovkou, kterou můžeme připravit na grilu. Kukuřice většinou dozrávají během srpna až září a vybíráme klasy sytě žluté barvy, které roní po naříznutí bílou mléčnou tekutinu.

Na žádné grilovací party by neměla chybět grilovaná kukuřice, která je skvělá jako příloha k masu. Připravený klas nejčastěji konzumujeme pouze posypaný solí, přesto je daleko chutnější potíraný bylinkovým máslem a sypaný parmezánem.

Jak grilovat kukuřici

Na tuto pochutinu si připravte následující suroviny: 4 klasy kukuřice, 2 lžíce másla, 1 stroužek česneku, 2 hrsti strouhaného parmezánu, sůl, pepř a oregano.

  1. Ke grilování je ideální použít předvařenou kukuřici, kterou snadno seženete i v supermarketech. V případě, že zvolíte čerstvou kukuřici, uvařte ji nejprve ve vodě do změknutí.
  2. Nyní připravte máslovou směs - smíchejte změklé máslo s utřeným česnekem a oreganem, poté dochuťte solí a pepřem.
  3. Do uvařených kukuřic můžete zapíchnout špejle pro snadnější manipulaci. Každý klas potřete ochuceným máslem a položte kukuřice na gril, kde je ze všech stran ogrilujete.
  4. Dokonale ugrilované kukuřice znovu potřete zbylým máslem a posypte nastrouhaným parmezánem. Kukuřice ihned po dokončení podávejte.

Připravenou lahodnou kukuřici přidejte ke grilovanému masu - klasy dokonale voní po másle s parmezánem. Co připravujte u vás doma nejraději s kukuřicí? Napište nám své tipy do komentáře. 

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky