Jak připravit holandské řízky? S tímto videoreceptem je zvládnou i začátečníci
Holandské řízky jsou připravené ze šťavnatého mletého masa a doplněné strouhaným sýrem. Usmažené dozlatova chutnají naprosto dokonale. Podáváme je s bramborovou kaší nebo s vařeným bramborem.
Holandské řízky připravujeme z mletého masa, nejčastěji ze směsi vepřového a hovězího. Vybíráme především části masa s obsahem tuku, holandský řízek musí být hlavně šťavnatý, nikoli vysušený. Samotná příprava je velmi snadná.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit holandské řízky
Na tyto lahodné řízky budeme potřebovat: 500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí), dále 200 g strouhaného sýru eidam, 0,5–1 hrnek mléka (podle potřeby), sůl a pepř. K obalení vejce a strouhanku, na smažení olej.
- Nejprve si den předem připravíme do mísy mleté maso a přidáme do něj mléko, které vmícháme postupně podle potřeby. Mísu uložíme do lednice.
- Druhý den vytáhneme mísu s mletým masem a přimícháme ještě nastrouhaný sýr. Na závěr směs dochutíme solí a pepřem, pak ji důkladně promícháme.
- Připravíme misku s rozšlehaným vejcem a druhou misku se strouhankou. Navlhčenýma rukama tvarujeme kulaté řízky, které nejprve obalíme ve vajíčku, poté ve strouhance. Tento proces zopakujeme ještě jednou.
- Řízky usmažíme dozlatova na rozehřátém oleji, nebo také bez přidaného tuku v troubě. Holandské řízky podáváme nejčastěji s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Holandský řízek je ryze český tradiční pokrm, který je stále velmi oblíbený. Příprava je velmi jednoduchá a zvládne ji podle videoreceptu i naprostý začátečník.
Komentáře