Jak připravit houby na zmražení? Naučte se dva způsoby podle videonávodu
Někteří tvrdí, že by se houby mrazit neměly. Pokud však dodržíte správný postup, nemusíte se o své zdraví obávat a rozmražené houby můžete vesele konzumovat kdykoli během roku. Dokonce si můžete i vybrat, který se dvou způsobů vám bude více vyhovovat.
Mrazák je místo, kam se toho při troše snahy vejde skutečně mnoho. V mrazáku se hodí mít základní suroviny jako maso, ale třeba také sezónní potraviny. Milovníci hub jistě ocení, že si mohou tento dar přírody díky mrazáku vychutnat kdykoli v roce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Příprava hub ke zmrazení
Oba způsoby jsou jednoduché a zvládne je i začátečník. Houby nejprve pečlivě očistěte a nakrájejte na plátky.
První způsob
- Přiveďte k varu jemně osolenou vodu.
- Pokrájené houby vložte do vroucí vody a vařte 4 minuty.
- Poté houby vyjměte z vařící vody a zchlaďte je ponořením do vody ledové.
- Nechte houby okapat a až zcela vychladnou, vložte je po jedné porci do sáčku nebo krabičky.
Druhý způsob
- Nakrájené houby vsypte na pánev a duste ve vlastní šťávě. Můžete je podlít trochou vody.
- Přidejte trochu másla nebo sádla a dál míchejte.
- Poté houby prudce zchlaďte ponořením do ledové vody.
- Houby i se šťávou vložte do sáčku nebo do krabičky po jedné porci.
Sáčky nebo krabičky nezapomeňte před vložením do mrazáku popsat, ať víte, co je jejich obsahem.
Komentáře