Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Někteří tvrdí, že by se houby mrazit neměly. Pokud však dodržíte správný postup, nemusíte se o své zdraví obávat a rozmražené houby můžete vesele konzumovat kdykoli během roku. Dokonce si můžete i vybrat, který se dvou způsobů vám bude více vyhovovat.

Mrazák je místo, kam se toho při troše snahy vejde skutečně mnoho. V mrazáku se hodí mít základní suroviny jako maso, ale třeba také sezónní potraviny. Milovníci hub jistě ocení, že si mohou tento dar přírody díky mrazáku vychutnat kdykoli v roce.

Oba způsoby jsou jednoduché a zvládne je i začátečník. Houby nejprve pečlivě očistěte a nakrájejte na plátky.

První způsob

  1. Přiveďte k varu jemně osolenou vodu.
  2. Pokrájené houby vložte do vroucí vody a vařte 4 minuty.
  3. Poté houby vyjměte z vařící vody a zchlaďte je ponořením do vody ledové.
  4. Nechte houby okapat a až zcela vychladnou, vložte je po jedné porci do sáčku nebo krabičky.

Druhý způsob

  1. Nakrájené houby vsypte na pánev a duste ve vlastní šťávě. Můžete je podlít trochou vody.
  2. Přidejte trochu másla nebo sádla a dál míchejte.
  3. Poté houby prudce zchlaďte ponořením do ledové vody.
  4. Houby i se šťávou vložte do sáčku nebo do krabičky po jedné porci.

Sáčky nebo krabičky nezapomeňte před vložením do mrazáku popsat, ať víte, co je jejich obsahem.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky