Jak připravit hovězí kližku na česneku? Tento výtečný pokrm provoní celý dům
Hovězí kližka je část masa, která vyniká báječnou šťavnatostí, avšak je ideální k pomalému pečení či dušení. Kližku poznáme podle typického mramorování. Poradíme, jak připravit kližku na česneku a majoránce.
Hovězí maso je v jídelníčku velmi hodnotné pro obsah bílkovin a také železa, proto bychom jej neměli opomíjet. V případě, že zvolíme správnou úpravu masa, získáme naprosto báječný pokrm - hovězí kližka totiž vyžaduje dostatečný čas k upečení.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hovězí kližku na česneku
Pomalu dušená hovězí kližka na česneku a majoránce je díky správné úpravě chutná a šťavnatá. Za tento pokrm sklidíte doma vždy velkou chválu.
K přípravě budete potřebovat tyto suroviny:
- Kližku musíte nejprve odblanit a nakrájet na menší plátky přes vlákna.
- Nyní oloupejte česnek a nakrájejte ho na plátky.
- V hrnci rozpalte olej a plátky kližky na něm osmahněte do hněda, poté přidejte nakrájený česnek. Orestované maso osolte, opepřete a přidejte třetinu množství majoránky.
- Maso mírně podlijte vývarem a duste pod pokličkou v troubě při teplotě 180 ºC do změknutí. Bude-li potřeba, opětovně maso podlijte vývarem.
- Před koncem dušení maso dochuťte zbytkem majoránky rozemnutou v dlaních a případně také solí i pepřem. Pro zjemnění přidejte kousek másla.
- Hotovou kližku podávejte s bramborovou kaší nebo s bramborovým knedlíkem.
Komentáře