Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová roláda mívá mnoho druhů náplní. Nejčastěji se přidává okurka, vejce nebo párek. Takto naplněný masový plát se smotá do rolády, upevní provázkem nebo jehlami, a upeče se v troubě. Jak připravit hovězí roládu?

Základem je správný výběr masa. Je třeba vybrat takové, které se dá rozkrájet na větší plát. Krájení masa není nic složitého. Začnete na jedné straně a odkrajujete jako byste chtěli maso rozrolovat. Vzniklý plát ještě dorovnejte poklepáním paličkou.

Jak připravit hovězí roládu

Nebojte se experimentovat s náplní rolády, přichází jaro a tak neváhejte sáhnout po kopřivách, medvědím česneku, listech špenátu a další ingrediencích, které vnesou do vašeho jídla příjemně barevný kontrast i nové chutě.

Stejným způsobem můžeme připravit i kuřecí nebo vepřovou roládu, na kterou přidáváme také videorecept. V něm je hezky vidět rolování i zpevnění rolády. Jaká je vaše oblíbená náplň do masových rolád? Napište nám do komentářů pod článkem.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky