Jak připravit hovězí Stroganov? Jemné plátky s omáčkou voní po červeném víně
Hovězí Stroganov je pokrm původem z Ruska, odkud se rozšířil do celé Evropy. Základem jsou plátky hovězí roštěné, které by měly být vždy křehké a plné lahodné šťávy. Báječnou přílohou k tomuto jídlu je rýže.
Hovězí roštěná ala Stroganov je velmi oblíbený minutkový pokrm, výborně chutná s jemně nakyslou omáčkou díky rajčatovému protlaku a červenému vínu, které omáčce dodává šmrnc. Pokrm navíc skvěle voní po žampiónech a kyselých okurkách.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit roštěnou Stroganov
Správně uvařená hovězí roštěná je velmi křehká a připravuje se s lahodnou omáčkou zjemněnou smetanou. Inspirací pro vás může být roštěná ala Stroganov podle tohoto receptu.
- K přípravě budete potřebovat následující suroviny:
- V prvním kroku maso nakrájejte na plátky a poté na širší nudličky.
- Nakrájené maso posypte podle chuti drceným černým i zeleným pepřem a solí, poté nechte chvíli odležet.
- Nyní rozehřejte na pánvi máslo a zprudka na něm maso opékejte ze všech stran, zhruba 8–9 minut.
- Maso po opečení vložte do pekáčku, zalijte hovězím vývarem, zakápněte červeným vínem a v rozehřáté troubě pečte na 140 °C tak dlouho, aby bylo skvěle propečené.
- Mezitím nakrájejte očištěnou cibuli a také žampióny na plátky, orestujete vše společně v hrnci na oleji. Po opečení přidejte rajčatový protlak a kyselé okurky na kostičky, společně krátce poduste.
- Nakonec přilijte zakysanou smetanu promíchanou s vlažným sosem. V případě, že je omáčka řidší, přidejte do smetany škrob nebo mouku a důkladně rozmíchejte v omáčce. Po zahuštění několik minut provařujte.
- Upečené maso vyndejte z trouby a vložte do hrnce s uvařenou omáčkou. Na závěr, je-li třeba, omáčku dochuťte. Podávejte s uvařenou rýží.
Další inspirací na hovězí Stroganov vám může být videorecept, podle kterého snadno tento pokrm připravíte. Roštěnou je třeba vždy dostatečně upéct a pomocí vychytávek maso změkne mnohem rychleji.
Komentáře