Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perník je jeden z nejoblíbenějších moučníků pro jeho jednoduchou přípravu, proto je vhodný především pro začátečníky v kuchyni. Přidaná jablka moučník dokonale zvláční a tak vám dobrota zmizí z plechu během krátké chvíle.

Perník je bleskurychlý moučník z jednoho plechu, jeho příprava je jednoduchá, přísady snadno odměříte pomocí hrníčku a vše v míse smícháte, mixér tak nebudete vůbec potřebovat. Ozdobený čokoládovou polevou tento chutný perník vypadá dokonale.

Jak upéct jablkový perník

Na lahodný a vláčný perník budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve v míse smíchejte všechny sypké suroviny.
  2. Dále očistěte jablka, oloupejte je a zbavte jádřinců, poté je nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Nastrouhaná jablka společně s olejem, mlékem a majonézou přidejte do mísy se sypkými surovinami.
  4. Důkladně promíchané těsto vylijte na plech (o velikosti zhruba 26x36 cm), který jste vyložili pečicím papírem.
  5. Perník vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 190 °C přibližně 25–30 minut. Správně upečený perník otestujte špejlí.
  6. Nyní připravte vodní lázeň, ve které rozpusťte obě čokolády společně s máslem, do rozpuštěné čokolády poté přimíchejte smetanu.
  7. Na vychladlý perník natřete polevu a nechte důkladně ztuhnout.

Pečený perník je jednoznačně jedním z nejoblíbenějších moučníků, a to především pro jeho dokonalou chuť a vůni díky perníkovému koření.

Víte, jak si připravit domácí koření na perník

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky