Jak upéct jablečný perník? Vláčný moučník chutná dokonale s čokoládovou polevou
Perník je jeden z nejoblíbenějších moučníků pro jeho jednoduchou přípravu, proto je vhodný především pro začátečníky v kuchyni. Přidaná jablka moučník dokonale zvláční a tak vám dobrota zmizí z plechu během krátké chvíle.
Perník je bleskurychlý moučník z jednoho plechu, jeho příprava je jednoduchá, přísady snadno odměříte pomocí hrníčku a vše v míse smícháte, mixér tak nebudete vůbec potřebovat. Ozdobený čokoládovou polevou tento chutný perník vypadá dokonale.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct jablkový perník
Na lahodný a vláčný perník budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve v míse smíchejte všechny sypké suroviny.
- Dále očistěte jablka, oloupejte je a zbavte jádřinců, poté je nastrouhejte na hrubém struhadle.
- Nastrouhaná jablka společně s olejem, mlékem a majonézou přidejte do mísy se sypkými surovinami.
- Důkladně promíchané těsto vylijte na plech (o velikosti zhruba 26x36 cm), který jste vyložili pečicím papírem.
- Perník vložte do předem vyhřáté trouby a pečte na 190 °C přibližně 25–30 minut. Správně upečený perník otestujte špejlí.
- Nyní připravte vodní lázeň, ve které rozpusťte obě čokolády společně s máslem, do rozpuštěné čokolády poté přimíchejte smetanu.
- Na vychladlý perník natřete polevu a nechte důkladně ztuhnout.
Pečený perník je jednoznačně jedním z nejoblíbenějších moučníků, a to především pro jeho dokonalou chuť a vůni díky perníkovému koření.
Komentáře