Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sezóna jahod je v plném proudu, použít je můžeme do velké spousty sladkých receptů, chutnají skvěle ve spojení se zakysanou smetanou či šlehačkou. Jahody jsou dokonalé už jen díky tomu, že dokáží krásně ozdobit každý dezert.

Snad každé dítě i dospělí milují chuť a vůni čerstvých jahod. Snadno s nimi připravíme chutné dezerty, ozdobíme každý dort či pohár a přivedeme ho k dokonalosti. Jahodoví bubáci dokáží vtipně ozdobit každou sladkost pro děti.

Jak se dělají jahodoví bubáci

Jahody často využíváme k ozdobení moučníků - krásné jsou nakrájené na plátky nebo namočené do čokolády. Ale bubáci určitě nadchnou vaše děti. Vyzkoušejte je s námi.

  1. Jahody omyjeme ve vodě a odstraníme zelenou stopku.
  2. Bílou a tmavou čokoládu vložíme do mikrovlnné trouby, tak aby byla pouze změklá, nikoli rozpuštěná.
  3. Špejlí nejdříve naneseme dvě tečky z bílé čokolády a necháme zaschnout.
  4. Nyní tmavou čokoládou vytvoříme kapku na bílou tečku a tím vytvoříme oči bubáka.

Jahodové bubáky můžeme podávat jen tak - jako zdravou veselou svačinku, dozdobit s nimi jahodový pohár se šlehačkou či vyskládat okraje dortu pro děti.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli