Jak připravit jahody se šlehačkou? Legendární dezert báječně osvěží
Jahodový pohár je po generace nejoblíbenější dezert, hotový doslova za pár minut. Vždy skvěle osvěží a zažene chuť na sladké. Radost tímto dezertem uděláte nejenom sobě, ale také všem členům rodiny.
Sezóna jahod je v plném proudu - připravit s nimi můžeme velké množství více či méně pracných dezertů, a přesto, že jsou jahody se šlehačkou velmi jednoduchým dezertem, o to více potěší naše chuťové pohárky. Navíc si s nimi zavzpomínáme na naše dětství.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak udělat jahody se šlehačkou
Na přibližně 4 porce tohoto dezertu si připravíme: 500 g čerstvých jahod, dále 500 ml smetany ke šlehání, med či jiné sladidlo a snítku máty na ozdobu.
- Všechny jahody nejprve omyjeme a očistíme. Osm plátků jahod ponecháme na ozdobu a ostatní jahody rozkrájíme na menší kousky a vložíme do misky. Přidáme sladidlo podle naší volby a rozmačkáme vidličkou.
- Nyní ve vyšší misce vyšleháme šlehačku dotuha. Na ochucení můžeme přidat kapku vanilkového extraktu.
- Připravíme vyšší sklenice, do kterých na dno dáme nejprve trochu jahodového pyré, na to vrstvu šlehačky. S vrstvením postupujeme až do spotřebování ingrediencí. Poslední vrstvou by měla být šlehačka.
- Na závěr dezert ozdobíme snítkou máty nebo meduňky a plátky jahod.
Tip: Přidejte si mezi vrstvu jahod a šlehačky nadrcené sušenky nebo pečené müsli. Dezert se stane sytější svačinkou.
Komentáře