Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všichni milovníci sýrů si zamilují tuto hermelínovou pomazánku, která chutná báječně na chlebíčky. Je výtečná jako rychlé pohoštění i k vydatné večeři pro celou rodinu. Její příprava je extra rychlá a pomazánka se skládá pouze z několika surovin.

Hermelín je zrající krémový sýr s bílou plísní na povrchu, nejčastěji ho připravujeme jako chuťovku k vínu, nakládáme ho a přidáváme do pomazánek či používáme ke zdobení jednohubek. V teplé kuchyni se využívá ke grilování a na smažení, výtečný je obalený v trojobalu.

Jak připravit hermelínovou pomazánku

Na hermelínovou pomazánku si připravte tyto suroviny

  1. Nejprve uvařte vejce natvrdo a po uvaření je oloupejte.
  2. Nyní nastrouhejte na hrubém struhadle šunku, hermelín i očištěnou cibuli.
  3. V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a dijonskou hořčici, do této směsi vmíchejte nasekanou nať z cibulky. Osolte a opepřete podle své chuti.
  4. Nakonec důkladně smíchejte nastrouhané suroviny s připravenou směsí ze smetany a nechte 2 hodiny uležet v lednici.

Tip: Pomazánku podávejte na čerstvém toustovém chlebu nebo na nakrájené bagetce. Hotovou pomazánku ozdobte nastrouhaným salámem či pažitkou.

Sýry vytváří dokonalou souhru s lahodným vínem. Pokud milujete lehké chuťovky ke skleničce vína, tak tento křupavý kořeněný hermelín vás oslní. Jaké dobroty z hermelínu připravujete nejčastěji vy? Napište nám další inspiraci do komentáře.

 

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli