Jak připravit hermelínovou pomazánku? Skvěle se hodí na pohoštění pro návštěvu
Všichni milovníci sýrů si zamilují tuto hermelínovou pomazánku, která chutná báječně na chlebíčky. Je výtečná jako rychlé pohoštění i k vydatné večeři pro celou rodinu. Její příprava je extra rychlá a pomazánka se skládá pouze z několika surovin.
Hermelín je zrající krémový sýr s bílou plísní na povrchu, nejčastěji ho připravujeme jako chuťovku k vínu, nakládáme ho a přidáváme do pomazánek či používáme ke zdobení jednohubek. V teplé kuchyni se využívá ke grilování a na smažení, výtečný je obalený v trojobalu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hermelínovou pomazánku
Na hermelínovou pomazánku si připravte tyto suroviny:
- Nejprve uvařte vejce natvrdo a po uvaření je oloupejte.
- Nyní nastrouhejte na hrubém struhadle šunku, hermelín i očištěnou cibuli.
- V misce smíchejte zakysanou smetanu, majonézu a dijonskou hořčici, do této směsi vmíchejte nasekanou nať z cibulky. Osolte a opepřete podle své chuti.
- Nakonec důkladně smíchejte nastrouhané suroviny s připravenou směsí ze smetany a nechte 2 hodiny uležet v lednici.
Tip: Pomazánku podávejte na čerstvém toustovém chlebu nebo na nakrájené bagetce. Hotovou pomazánku ozdobte nastrouhaným salámem či pažitkou.
Sýry vytváří dokonalou souhru s lahodným vínem. Pokud milujete lehké chuťovky ke skleničce vína, tak tento křupavý kořeněný hermelín vás oslní. Jaké dobroty z hermelínu připravujete nejčastěji vy? Napište nám další inspiraci do komentáře.
Komentáře