Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové pomazánky jsou chutným a všestranným doplňkem našeho jídelníčku. Báječně chutnají jak k svačině, tak i k rychlému pohoštění pro návštěvu. Z jednoho základu připravíte mnoho variant pomazánek.

Tvaroh je velmi výživný mléčný výrobek, který má své místo v kuchyni, ať už při přípravě slaných nebo i sladkých jídel. Tvarohové pomazánky můžete vylepšit přidanou zeleninou, také bylinkami nebo různými druhy sýrů.

Jak připravit tvarohovou pomazánku

Tvarohová pomazánka je na přípravu velmi snadná a rychlá. Během pár minut může být výživné občerstvení na stole.

Na jednu dávku pomazánky budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve uvařte vejce natvrdo. Po uvaření je prudce zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
  2. Dále oloupejte cibuli a nasekejte nadrobno.
  3. Nyní nastrouhejte najemno mrkev, celer i uvařená vejce.
  4. Přidejte majonézu či máslo, nasekanou cibulku a vše důkladně promíchejte.
  5. Na závěr pomazánku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.

Receptů na tvarohové pomazánky najdete v každé rodině nespočet a ve spojení s čerstvým pečivem získáte báječnou svačinu i večeři pro celou rodinu. Inspirujte se úvodním videoreceptem na svěží pomazánku s nastrouhanou zeleninou.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky