Jak připravit tvarohovou pomazánku? Získáte chutnou svačinku plnou bílkovin
Tvarohové pomazánky jsou chutným a všestranným doplňkem našeho jídelníčku. Báječně chutnají jak k svačině, tak i k rychlému pohoštění pro návštěvu. Z jednoho základu připravíte mnoho variant pomazánek.
Tvaroh je velmi výživný mléčný výrobek, který má své místo v kuchyni, ať už při přípravě slaných nebo i sladkých jídel. Tvarohové pomazánky můžete vylepšit přidanou zeleninou, také bylinkami nebo různými druhy sýrů.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit tvarohovou pomazánku
Tvarohová pomazánka je na přípravu velmi snadná a rychlá. Během pár minut může být výživné občerstvení na stole.
Na jednu dávku pomazánky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve uvařte vejce natvrdo. Po uvaření je prudce zchlaďte ve studené vodě a oloupejte.
- Dále oloupejte cibuli a nasekejte nadrobno.
- Nyní nastrouhejte najemno mrkev, celer i uvařená vejce.
- Přidejte majonézu či máslo, nasekanou cibulku a vše důkladně promíchejte.
- Na závěr pomazánku dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.
Receptů na tvarohové pomazánky najdete v každé rodině nespočet a ve spojení s čerstvým pečivem získáte báječnou svačinu i večeři pro celou rodinu. Inspirujte se úvodním videoreceptem na svěží pomazánku s nastrouhanou zeleninou.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře